Sociala medier och bröllop – 7 saker att tänka på

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Bröllop är en fest för att fira kärleken tillsammans med de man tycker om. Att man vill föreviga stunden är vanligt och i och med sociala medier kan man dessutom dela med sig av den stora händelsen till vänner och bekanta som inte är på plats.

Som bröllopsgäst gäller det dock att ha koll på vad som är okej och vad som inte är det när det kommer till sociala medier. Därför har vi listat sju saker du ska och inte ska göra på bröllopet.

Läs också: Fina Ikeahacks till bröllopet

1. Upplev inte bröllopet genom kameran

Ett bröllop är en rolig fest och du vill uppleva den på plats, inte genom din kameralins eller dagen efter i sociala medier. Dessutom vill brudparet se ditt leende ansikte, inte ditt Iphone-skal, när de säger ja till varandra. Ta bilder vid välvalda tillfällen, men se till att ha en balans för att även vara med i nuet.

2. Använd den officiella hashtaggen

Om brudparet har valt en officiell hashtagg för tillfället är det respektfullt att använda den tillsammans med bilderna du lägger upp. Det gör det enklare att hitta bilderna, istället för att behöva leta upp alla gästers konton separat.

Läs också: 7 tips för er som bjuder barn till bröllopet

3. Publicera inte bilder innan ceremonin

Om du umgås med bruden medan hon gör sig redo, innan hon träffar de andra på bröllopet, ska du vänta med att lägga upp bilder. Det är inte kul om någon av gästerna eller brudgummen går in på Instagram eller Snapchat och ser bruden där innan de sett henne i verkligheten.

4. Följ brudparets önskemål

Många gillar att gästerna lägger upp bilder, medan andra inte vill att gästerna ska publicera bilder i sociala medier över huvud taget. Respektera brudparets önskemål och om du är osäker bör du fråga dem.

Läs också: Brudklänningar – 5 viktiga saker att tänka på

5. Lägg inte upp allt

Om inte bruden eller brudgummen bett dig om det kan det vara en bra idé att avstå livesändningar och -rapporter om bröllopet i sociala medier. Umgås med personerna som är bjudna på bröllopet istället.

6. Tänk över vad du publicerar

Även om brudparet önskar att gästerna lägger ut bilder i sociala medier behöver man inte göra det i samma stund som bilden tas. Du kan bra vänta till nästa dag om du väljer att redigera bilderna innan du publicerar dem, på så vis missar du inget under bröllopet. Kom ihåg att det inte är okej att lägga ut osmickrande bilder på andra gäster utan att fråga, så tänk över en gång extra innan du publicerar bilder från småtimmarna. Fotar du gäster du inte känner gäller det även att fråga innan du publicerar.

Läs också: Så tyder du klädkoderna till sommarens bröllop

7. Var inte i vägen

Du vill inte vara i vägen för den professionella fotografen som brudparet anlitat. Inget är tråkigare än foton där gäster står med mobilen i högsta hugg och skymmer brudparet. Sitt ner när du ska sitta och stå upp när du ska stå i kyrkan. Göm dig inte bakom mobilen när brudparet går i altargången och höj inte heller armarna eftersom du då riskerar att förhindra andra gäster från att se brudparet.

Foto: Shutterstock

 

5 viktiga saker att tänka på innan ni gifter er

Läs också: 5 viktiga saker att tänka på innan ni gifter er

 

 

Redaktionens tips
Dela på: