Så ser du om någon är narcissist – ansiktsdraget som avslöjar

Så ser du om någon är narcissist
TV: 7 saker som avslöjar en narcissist
1:38

Efter reklamen: TV: 7 saker som avslöjar en narcissist

(1:38)

Finns det verkligen ett sätt att se på en person att det är en narcissist man har att göra med? Sedan tidigare vet vi att de har ju ofta typiska drag att hålla utkik efter – som att de ofta är roliga och får dig att känna dig glad i deras närhet.

De ger ofta energi till personer i sin närhet och det är lätt att attraheras av dem. Till en början. Sedan kommer andra, mörkare sidor också fram … Tänk om man kunde se på personen att det är en narcissist, bara genom att titta på dem.

Ansiktsdraget som kan avslöja en narcissist

Det skulle kunna göra att man inte kastar sig in i ett förhållande som i längden kan skada mer än göra gott. Och kanske kan vi nu se på någons ansikte att det är en narcissist? Det säger nu forskare att vi faktiskt kan, till viss del. Det vi ska spana in lite extra för att få svaret är – ögonbrynen.

Forskarna menar att det vi ser hos människor först är ansiktet, som ger oss mycket information om bland annat egenskaper och social status. Så de ville se på om det var något i ansiktet som lättare kunde avslöja personlighetsdrag.

Då ögonbryn är ett av de drag i våra ansikten som är mest uttrycksfulla – de visar alltifrån förvåning till ilska och rädsla – så valde forskarna att se närmre på dem. Ögonbryn kommunicerar ofta utan att vi tänker på det och de går dessutom att se även på håll.

Narcissister vill bli igenkända och beundrade

Det forskarna kom fram till vara att narcissister gärna vill bli igenkända och beundrades och att de därför kan tillhöra de mer fåfänga, och speciellt när det gäller ögonbryn. De vill ha en signatur i ansiktet som sticker ut.

Välmarkerade ögonbryn gör det lättare att känna igen dem och ger karaktär. Så narcissister som jobbar på att vara attraktiva kan alltså vara extra noga med att styla och vårda sina ögonbryn.

Därmed inte sagt att alla som vårdar sina ögonbryn är narcissister eller att alla narcissister har vårdade och välmarkerade ögonbryn såklart! Men det skulle kunna ge en hint om att man ska hålla utkik efter andra egenskaper.

Källa: Psychology Today Foto: TT

Se också: 5 saker som avslöjar en psykopat
1:27

Efter reklamen: Se också: 5 saker som avslöjar en psykopat

(1:27)

LÄS MER:

4 tecken på att du känner en smyg-narcissist

Psykologen: Psykopater och narcissister är oftare nattugglor

5 saker du aldrig ska säga till en narcissist