Så vet du om någon är intresserad av dig

Så vet du om dejten är intresserad

Något av det mest frustrerande som finns måste vara att inte veta om personen du trånar efter är intresserad tillbaka. Det är vanligt att vi antingen övertolkar eller undertolkar signalerna – ofta beroende på hur vi själva vill att det ska vara.

Att hålla på och vela för länge kan leda till problem för er – antingen hamnar ni i ”the friend zone” och kommer aldrig längre än vänskapsnivå , eller så blir det bara så stelt att ni inte ens kan vara vänner. Möjligtvis kan det leda till att ni påbörjar en relation där ingen av er vågar satsa på grund av osäkerheten – vilken kan sluta med att ni står längre ifrån varandra än när det började.

Varför ska det då vara så svårt att veta hur någon känner för dig? Ett problem är att man i hög grad fokuserar på sig själv och ett eget beteende mer än på den andra personen.

Så lägg lite mer fokus på din tilltänkta partner – och då mer på vad hen gör än vad hen säger. Här är några ledord som kan hjälpa dig om du känner dig osäker:

 

1. Kroppsspråk

När någon är romantiskt intresserad av dig tenderar denne att ha ett mer öppet kroppsspråk. Personen kanske lutar sig framåt mot dig istället för bakåt, söker mer ögonkontakt, har ett tydligare minspel när ni pratar. man kan kort säga att om personen är intresserad kommer kroppsspråket att uppfattas som positivt.

2. Beröring

Det kan låta självklart, men om ditt kärleksintresse alltid verkar hitta ett tillfälle att röra vid dig kan du känna dig rätt säker. Beröring är ett tydligt tecken på attraktion, och personen kommer dessutom bli mer uppmärksam på din beröring. Naturligt är att beröringen ökar allt eftersom – från att exempelvis lägga en hand på axeln, till att hålla hand, till en kindpuss till en kyss.

Därför kysser vi varandra

3. Investering

Om din blivande partner verkligen tror på er kommer hen att satsa på ert förhållande. Hen kommer att vilja berätta för världen att ni är ett par och att du ska träffa vänner och familj och göra dig till en del i sitt liv. Och lika viktigt kommer det vara att du känner dig välkommen in i personens vardag och att du får dina behov tillgodosedda. Om hen är investerad, stöttande och stolt över att vara med dig är det ett tecken på att hen är engagerad.

4. Tacksamhet

Och slutligen – om personen är engagerad i dig och ert förhållande så kommer hen att visa dig tacksamhet. Tacksamhet för att du också är engagerad. Det kan komma i form av ord eller handlingar och framför allt att personen fortsätter att bry sig om dig och dina behov i relationen.

KÄLLA: Psychology Today

Foto Shutterstock

 

10 viktiga steg till en lycklig relation

10 steg till lycklig relation

Läs mer: Så får ni en livslång relation – 10 steg

Redaktionens tips