Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetHantera känslorADHD

Rött eller vitt? Det säger ditt val av vin om din personlighet

29 maj, 2019 
Vad föredrar du i glaset? Kallt, krispigt vitt vin – eller är ett tungt och fylligt djuprött mer din melodi? Ditt glas kan avslöja mer om dig än du tror.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Säg mig vad du dricker så ska jag berätta om din personlighet – eller? Tidigare har vi fått personlighetsdiagnoser ställda baserade på vad vi föredrar för typ av kaffe – nu är det vinets tur. Den här amerikanska undersökningen menar i alla fall att man kan utläsa en hel del om din personlighet beroende på vad du föredrar i vinglaset.

Under undersökning, som utfördes av vinaccessoars-företaget Coravin, fick 2 000 personer svara på frågor om sina personligheter och sina vinpreferenser. Och visst fick man fram en del intressanta slutsatser:

Älskar du vitt vin? Det här är du:

Vitvinsälskarna visade sig vara extroverta nattugglor. Som personer var de nyfikna, sarkastiska och ofta perfektionister. De föredrog katter framför hundar – och gillade punkmusik (!).

Föredrar du rött vin? Det här är du:

Rödvinsdrickarna var lite tvärtom. De var oftare introverta morgonmänniskor som älskade hundar – och jazz. De var äventyrliga, ödmjuka och välorganiserade (åtminstone enligt sig själva…). De spenderade gärna pengar på vin och såg också sig själva som vinconnoisseurer – till den grad att de ansåg att folk som inte hade koll på vin var mindre intressanta.

Annons

Stämmer det?

Nåja, man får kanske ta det med en nypa salt, det är ju trots allt gott att matcha vinet till maten, så många av oss tycker ju om både rött vin och vitt vin beroende på tillfälle. Men studien stöds faktiskt av en tidigare undersökning som har visat att hundägare föredrar rött vin. Enligt den föredrog dock kattägare bubbel, men nåja, nära nog. Är rosé din favorit? Tyvärr, du får klara dig med en egen analys av din personlighet.

Källa: Womens Health

Bildkälla: TT

Läs mer:

De fem hälsosammaste vinerna

Vin – för- och nackdelarna för din hälsa

Bucket list: 9 lopp för dig som gillar vin, löpning och resor

Annons