Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetHantera känslorADHD

Maten avslöjar: Så äter en person med psykopatiska drag

02 nov, 2016 
Maten avslöjar psykopaten.
Psykopatens dunkla sinne färgar också smakpreferenserna. De sägs ha förkärlek för bitter och mörk mat – som svart kaffe, mörk choklad och bitter broccoli, skriver National Geographic.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Ju mer dina smaklökar föredrar bitter mat, desto mörkare än din personlighet. Det visar en studie publicerad i vetenskapliga tidskriften Appetite.

500 män och kvinnor fick se en lista med mat och dryck som de fick betygsätta baserat på hur mycket de tyckte om smakerna. Därefter analyserades deltagarnas personligheter via ett antal tester, som bland annat mätte inslag av narcissistiska, psykopatiska och sadistiska personlighetsdrag.

Forskarlagets slutsats var tydlig

”Resultaten indikerar att ju mer försökspersonerna tycker om bitter mat och dryck såsom kaffe, mörk choklad och broccoli, desto mörkare personlighet har de”, refererar National Geographic.

Människor är ensamma om att tycka om bitter och besk mat. När andra djur sätter tänderna i bittra saker aktiveras ett varningssystem – eftersom det ofta är en signal att maten är giftig eller olämplig föda på annat sätt. Men för människor med sadistiska drag kan samma smaker aktivera en kick, inte helt olikt en tur i en bergochdalbana, skriver forskarna.

Men dricker din dejt gin & tonic eller bestökker kaffet svart behöver du inte fly hals över huvud. Det finns självklart andra logiska förklaringar till att smaklökarna föredrar den typen av drycker.

Lästips: Lever du med en psykopat? Allt om ämnet här!

Checklista: Är din partner en psykopat

Kännetecken på psykopat
Är din partner en psykopat? Här är vanliga kännetecken!

Om tre eller fler av följande påståenden passar in på din partner är det risk att du är tillsammans med en psykopat.

Läs mer:

Är din partner en psykopat? Här är varningslistan!

 

 

Annons