Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetHantera känslorADHD

Facebook tar ytterligare ett krafttag för att förhindra självmord

03 mar, 2017 
Thowe Wagner Larsson
Tillsammans med stödorganisationer inom psykisk hälsa ska Facebook bygga ett säkrare nätverk och på så vis förhindra självmord.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I juni 2016 lanserade Facebook en funktion som anonymt lät dig rapportera inlägg om du misstänker att personen är självmordsbenägen. Facebook kunde i sin tur hjälpa personen genom att bland annat guida hen till en hjälporganisation.

Nu lanserar Facebook ännu en funktion för att bygga ett säkrare nätverk. Den nya uppdateringen innebär att verktyget kommer att bli integrerat i Facebook Live vilket gör det möjligt för människor som ser en video med en självmordsbenägen person att snabbare rapportera till Facebooks team.

Läs också: 15 tidiga tecken på utbrändhet eller depression

”Facebook har en unik position – genom alla vänskapsband i nätverket – som gör att vi kan hjälpa människor i nöd att komma i kontakt med andra som kan stötta dem”, skriver Facebook i ett blogginlägg.

Några av de stödorganisationer Facebook samarbetar med är  ”National Suicide Prevention Lifeline”, ”Forefront and Crisis Text Line” och ”Save.org”. Dessa ska kunna gå att få hjälp av direkt i Facebook Messenger.

Dessutom ska Facebook med hjälp av artificiell intelligens kunna spåra upp användare som verkar självmordsbenägna och erbjuda dem hjälp i tid.

 

Isabelle, 23: ”Jag försökte ta mitt liv”

I dag är Isabelle glad att hon lever.

Läs också: Isabelle, 23: ”Jag försökte ta mitt liv”

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons