Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Detta avslöjar sätet du väljer på flyget om din personlighet

30 okt, 2017 
Sitter du helst vid gången på flyget – eller väljer du platsen vid fönstret? Ditt val kan avslöja en hel del om hur du är som person.
Annons

Det finns två typer av människor i världen: de som föredrar att sitta vid fönstret på flygplanet – och de som helst sitter vid gången. (Personer som föredrar att sitta i mitten verkar inte existera.)

Båda platserna har sina fördelar och nackdelar. Sitter du vid fönstret kan du titta ut på den vackra utsikten, du slipper resa dig om en medresenär vill gå på toaletten och vill du vila en stund kan du luta huvudet mot väggen. Å andra sidan sitter du intryckt längst in och behöver be två personer att flytta på sig om du själv behöver göra ett toabesök.

Sitter du istället vid gången kan du enkelt ta en bensträckare, har lättare att påkalla flygpersonalens uppmärksamhet och får lite mer utrymme. Men du riskerar istället att få fötterna överkörda av taxfreevagnen och har två passagerares toalettvanor att ta hänsyn till.

Läs även: 7 resor alla borde göra minst en gång i livet

Enligt psykologer kan din favoritsittplats avslöja ett och annat om din personlighet. Passagerare som föredrar att sitta vid fönstret är ofta individualistiska personer med ett stort kontrollbehov och lever efter attityden ”en bra karl reder sig själv”, berättar psykologen Becky Spelman för Telegraph Travel. Hon menar att de ofta brukar vara lättirriterade och leva i sin egen bubbla.

Annons

Passagerare som föredrar sätet vid gången brukar istället vara jämnare i humöret och mer hänsynsfulla som personer, menar psykologen. (Eller så är de helt enkelt klaustrofober med en överaktiv blåsa.)

Läs även: Flyga med barn – 11 tips som underlättar flygresan

KBT-psykologen Jo Hemmings håller med, skriver tidningen.

– Passagerare som föredrar att sitta vid gången brukar vara mer sociala och samarbetsvilliga. De är också mer rastlösa och mindre benägna att sova på flyget, menar hon.

En rapport från Quartz visar att det är en ganska jämn fördelning när det gäller vilken plats som är mest populär. Lite drygt 50 procent föredrar fönsterplatsen. Dock så är det fler kvinnor än män som helst sitter vid fönstret.

Källa: telegraph.co.uk   Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Mer om personlighet:

Vikt: Din personlighet avgör vad du väger

Går du som du är? Din gångstil avslöjar personligheten!

Det säger din sittställning om din personlighet

Har du egenskapen som gör dig extra musikalisk?

Det kan dina smaklökar avslöja om din personlighet 

 

Annons