Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Det enda du behöver göra innan läggdags - för att vakna lyckligare

04 aug, 2020 
AvJohanna Bengtsson
Vem vill inte vakna pigg, glad och utvilad? Enligt livscoachen Jennifer Suliafu går det - om du tar till vara på "den gyllene timmen".
Annons
TV: Det här ska du göra innan läggdags - för att vakna lyckligareBrand logo
TV: Det här ska du göra innan läggdags - för att vakna lyckligare

Det finns massor av saker som forskare har konstaterat att du bör undvika för en god natts sömn. Som exempelvis att inte dricka alkohol eller att inte somna framför tv:n i sovrummet.

Livscoachen och Feng shui-konsulten Jennifer Suliafu tycker att det är dags att sluta fokusera på vad du inte ska göra, och istället fokusera på det du kan göra för att få en bättre sömn – och därmed också vakna upp gladare.

Hon menar att positivt tänkande är en enorm kraft.

– Om du ständigt går runt och tänker på hur skit livet är och varför inte dina drömmar blir verklighet, så blir de förmodligen inte det heller. Men om du å andra sidan går runt och tänker på alla fantastiska saker som du har förmånen att ha i ditt liv och alla spännande idéer som far runt i din otroliga hjärna, då lever du högst troligast ett fantastiskt liv, skriver Jennifer Suliafu i en artikel på Maybeiwill.com.

Annons

Den ”Gyllene timmen”

Enligt Jennifer Suliafu finns en ”Golden hour”, en så kallad ”Gyllene timme” innan läggdags, där din hjärna har möjlighet att starta om. Och det är just den timmen som är hemligheten för hur din morgondag blir.

– När vi tänker positivt under dagen använder vi vår medvetna del av hjärnan, vilket innebär en liten bit av vår hjärnkapacitet på cirka fem procent. Resten regleras av vårt undermedvetna. Det är de undermedvetna tankarna som kan skapa en enorm förändring i våra liv.

När vi somnar går vi direkt in i vårt undermedvetna, förklarar Jennifer. Och det du gör stunden innan, och de tankarna du tänker precis innan du somnar speglar de känslor du känner när du vaknar.

Om du kollar mailen, betalar räkningar eller oroar dig över kommande vecka är det förmodligen samma stressade, oroliga känsla du kommer att känna även dagen efter när du slår upp ögonen.

Den undermedvetna stressen i kroppen som bildas när du sitter vid datorn, jobbar, betalar räkningar eller svarar på mail i mobilen gror under natten och lämnar ingen positiv känsla, menar livscoachen.

– Många tittar på nyheterna innan de ska sova. Bara tanken får mig ur balans! Du lägger automatiskt ner alla världens problem på dina axlar och sedan lägger du dig för att sova, inte konstigt att många lider av ångest och sömnlöshet, säger Jennifer Suliafu och fortsätter:

Annons

– Den goda nyheten är att det är ett enkelt val att ändra på. Från och med nu kan du ändra vad du väljer att ta åt dig av och vad du vill lägga in i ditt undermedvetna. Använd den gyllene timmen till att fylla ditt liv och din själ med positiv energi.

Positiva saker att göra under Gyllene timmen

Här är sex exempel på saker du kan göra under den gyllene timmen.

  • Meditera
  • Skriv ner eller pyssla ihop en vision board full av drömmar
  • Planera din drömsemester
  • Läs en bok som ger dig ro i själen
  • Titta på någonting som får dig att skratta från hjärtat
  • Skriv ner alla saker du är tacksam för

Gör för vana att mata din själ med sånt som gör gott för dig.

– Ditt liv kommer att förändras drastiskt, avslutar livscoachen.

Foto: TT Källa: Maybeiwill.com

TV: Så lyckas du få en bättre sömnBrand logo
TV: Så lyckas du få en bättre sömn

LÄS MER:

Quiz: Vilken av de 6 sömntyperna är du? Testa dig här!

Sno knepen! Detta har sömnexperterna alltid i sitt sovrum

7 saker som sömnexperter aldrig skulle ha i sitt sovrum

Annons