Därför postar några av oss bilder VARJE gång vi tränar

Du vet nog vilka vi syftar på. De där vännerna som nästan bara lägger upp bilder som har med träning att göra. ”Milen avklarad före jobbet – check!”, ”Personligt rekord i marklyft i dag!”, ”Nu: Dags för två timmars spinning!”. Och så vidare…

Det kan vara motiverande att se andra träna, visst. Men det kan också vara väldigt irriterande!

Läs också: Träningsvilja kan smitta genom sociala medier

Nu har forskare vid brittiska Brunel University i London tagit reda på varför vissa av oss så gärna visar när, var och hur mycket vi tränar. Och resultaten är inte smickrande.

Enligt forskarna är många av de som lägger upp bilder på sitt gympass eller löprunda narcissister. Huvudsyftet med bilderna är att skryta om hur mycket tid och engagemang man lägger på sitt utseende och sin kropp.

Och samtidigt är det just den här sortens poster som får flest likes på Facebook.

”Narcissister gör oftare uppdateringar om sina prestationer, motiverade av ett behov av uppmärksamhet och bekräftelse från kretsen på Facebook”, står det i studien.

Läs också: Så påverkas din hälsa av sociala medier

Och det höga antalet reaktioner som posterna får måste inte nödvändigtvis handla om att alla älskar att se bilder på träning.

– Även om resultaten av studien visar att skrytandet lönar sig i och med fler ”likes” och kommentarer på uppdateringarna, så kan det lika gärna betyda att deras Facebook-vänner artigt stöttar personens arbete, men i hemlighet ogillar sådana egoistiska utfall, säger Dr Tara Marshal.

Källa: Independent

Foto: IBL

 

9 saker alla par måste sluta upp med på sociala medier

Läs också: 9 saker alla par måste sluta upp med på sociala medier