8 (o)vanor som hindrar dig från att bli framgångsrik

Ovana #1: Väntar på rätt tidpunkt

Om du hela tiden väntar på att rätt tidpunkt ska infinna sig kan du behöva vänta länge. Ärligt talat, sluta vänta på bättre tider. Skapa egna möjligheter genom att aktivt jobba mot ditt mål. Rätt tidpunkt kommer att komma under tiden som du jobbar.

Ovana #2: Negativt och dömande umgänge

Det sägs att vi blir som de fem närmaste i vårt umgänge. Om de du umgås mest med är negativa, dömande, lata och oinspirerande blir det ännu svårare för dig att nå framgång. Umgås med människor som lyfter dig, inspirerar dig att leva ett liv du älskar och har positioner/livsstilar som du motiveras av.

Ovana #3: Du behöver ett godkännande från andra

Om du lever ditt liv efter att ständigt bli godkänd från andra och få ett ”ja” övar du aldrig upp en självständighet och ett mod att våga stå upp för dig själv och dina beslut. Två egenskaper som är fundamentala för en ledare.

Ovana #4: Strävan efter perfektion

Det finns ingen som är perfekt. Sluta jaga efter det omöjliga! Du distanserar dig bara från ditt mål genom att försöka vara alla till lags och agera som en perfekt människa.

Ovana #5: Du tar inte lärdom av alla

Alla människor du möter kan lära dig något nytt. Genom att enbart titta på människor som du anser är högre uppsatta/kan mer/är mer framgångsrika kan du missa viktiga lärdomar från

Ovana #6: Du oroar dig (för mycket) över resultatet

Du kan inte påverka allt. Om du ständigt oroar dig över utfallet kommer du inte våga riskera något eller satsa allt. Jobba hårt och gör så gott du kan – händer det något får du ta det då. Inte innan.

Ovana #7: Du är otålig

Titta på människor du ser upp till. Med all säkerhet har de flera års erfarenhet, har stött på flera hinder och begått misstag som har gjort att de har samlat på sig värdefulla lärdomar och kunskaper idag. Kämpa hela tiden med att nå ditt mål men kom ihåg att resan dit ger dig lika mycket som att nå målet.

Ovana #8: Du lägger för mycket tid på sådant du inte är bra på

Det här är inte samma sak som att försöka förbättra sina svaga sidor. Om du har svårt för att lära dig något och känner att du lägger alldeles för mycket tid och energi på det, tid och energi du hade kunnat använda till annat, är det i många fall bättre att låta någon annan ta hand om den uppgiften. Ingen av oss är duktig på allt. Fokusera på dina styrkor och det som blir dina spetskompetenser.

Utvald läsning