Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

8 otippade personlighetsdrag ensamvargar ofta har

05 apr, 2018 
AvMalin Ny
Ensamvargen föredrar inte bara att vara ensam utan har flera personlighetsdrag som du kanske inte visste om. Här är åtta otippade egenskaper som ensamvargar ofta har!
Annons
9 egenskaper som utmärker högintellektuellaBrand logo
9 egenskaper som utmärker högintellektuella

En person som inte gärna umgås i större sällskap och som föredrar att vara ensam kallas ofta för ensamvarg. Och det finns många fördomar om ensamvargen och en vanlig missuppfattning är att en sådan person per automatik är ledsen eller deprimerad just på grund av att den är själv så mycket, men sanningen är att en sådan person sällan känner sig just ensam!

Att umgås med sig själv är nämligen något som ensamvargen värdesätter högt. Ofta är det nämligen då som de får tid att tänka igenom saker och då de känner att de är mest i kontakt med sig själva. Det gör i sin tur att ensamvargar blir mer medvetna om saker, vilket förmodligen är den främsta anledningen till att de föredrar att spendera tid på egen hand.

Här är åtta vanliga egenskaper hos så kallade ensamvargar!

De är bra på att dra gränser

Ensamvargar är bra på att dra gränser mot sin omgivning. Dessutom respekterar de alltid andras gränser, och förväntar sig samma respekt tillbaka. Om du mot all förmodan skulle gå över gränsen kommer du att få höra det först från dem. De tror stenhårt på att om du inte kan vara sann mot dig själv kan du inte vara sann mot andra.

Annons

De är självmedvetna

Medan många kanske skräms av sina känslor väljer ensamvargen istället att fokusera på dem och vara medveten om dem. Ingen känner sig sig själv bättre än vad hen gör och det gör att hen i sin tur förstår folk bättre. Självklart kommer även ensamvargar att få känna på ångest och vara deprimerade ibland, men ofta tar de igenom sig det med bravur och lär sig något av erfarenheterna.

De värderar tid högt

Tid är ofta extremt viktigt för en ensamvarg. De kommer till exempel sällan sent, slösar sällan andras tid och låter inte någon slösa deras. Eftersom de är experter på att se igenom falska människor kommer de heller aldrig någonsin att slösa tid på någon som försöker leka med deras känslor.

De vet att ingen är perfekt

Alla har brister och saker de kan förbättra, och det är ensamvargar högst medvetna om. En ensamvarg gör alltid vad som känns rätt för de själva och för andra och kommer att göra vad de kan för att förbättra det som behöver förbättras, både för sig själva och andra.

Annons

De är lojala

Att bli vän med en ensamvarg är svårt, ofta släpper de inte in nya personer i första taget. Men om du skulle ha turen att bli nära vän med en, kommer den personen att bli den mest lojala vännen du någonsin har haft. Om de släpper in dig kommer de att ge dig maximalt med stöd och det gäller allt från förhållanden, familj, vänner och jobb.

De är öppensinnade

Eftersom ensamvargar föredrar sitt eget sällskap framför andras är det lätt att tro att de är stela och att de inte är öppna för nya saker, men även det är en vanlig fördom. I själva verket är de öppensinnade och hakar gärna på nya aktiviteter och äventyr.

De står stadigt

När de stöter på motgångar och utmaningar drabbas de sällan av panik. På grund av att de ofta analyserar sig själva och sin omgivning känner de sig ofta förberedda när sådana situationer väl inträffar och lyckas hålla huvudet kallt när det väl gäller.

Annons

De är empatiska

Ensamvargar kan verkligen känna och sympatisera med andra. Att göra det på djupet kan vara jobbigt, men om det är någon som vet hur de ska hantera det är det ensamvargen. Och just på grund av att de är så pass empatiska är det extra lätt för dem att se det positiva i negativa situationer.

Källa: Providr Foto: IBL

 

Läs mer:

Ensamvarg? Då är du antagligen smartare än andra

8 tydliga tecken på att du är en empatisk person

11 tecken på att du kan vara introvert 

Osociala människor är lyckligare – om de är smarta

Annons