7 tecken på att du är mer framgångsrik än du tror

En del människor lever hela sitt liv utan att göra en sådan resa. Att acceptera att framgång handlar om mer än bara ditt bankkonto eller vad som står på ditt visitkort kommer att hjälpa dig att leva ditt liv som en mer självsäker, positiv och framgångsrik människa.

Läs också: 8 saker som gör dig lycklig på riktigt

Här är 7 tecken på att du är mer framgångsrik än du tror:

 

1. Du håller fortfarande fast vid dina drömmar

Du kanske inte har nått dina drömmar än, men du gör upp planer för att så småningom ta dig tid. Framgång mäts inte alltid i huruvida du har nått dina mål eller inte – ibland handlar det om att du gör allt du kan för att komma dit. Så länge du har en dröm som du fortsätter att sträva mot är du på rätt väg.

2. Du kan vara dig själv

Oavsett vem du är – om du både mentalt och fysiskt är den person du vill vara har du nått en nivå av framgång som inte alla kan eller vågar nå. Visst, det finns människor med miljoner på banken men tyvärr är många av dem fångade i ett liv där de förväntas agera och leva på ett visst sätt.

Läs också: Hur blir man lycklig? Här är svaret

 3. Du fortsätter att utvecklas trots alla hinder

Ibland känner människor att de har nått sina fulla potential och att det inte finns någon anledning till att fortsätta utvecklas och nå nya mål. Även om du har misslyckats ett par gånger i ditt liv är du fortfarande framgångsrik om du har lärt dig av dina misstag och använder dem för att förbättra dig själv varje dag.

4. Du har någon som älskar dig

Oavsett om det är din familj, en vän eller en partner – att ha någon som bryr sig om dig och älskar dig är ett viktigt mått på framgång. Livet kan kännas ensamt och det är alltid bättre att ha någon att dela toppar och dalar med. En ovillkorlig kärlek är ett sätt att mäta framgång på och har du det är du på helt rätt väg.

Läs också: Experten: Här är receptet på lycka! 

5. Du har lärt dig konsten att förlåta

Att hålla kvar vid ilskan och besvikelsen kan kännas bra en stund men så småningom kommer bitterheten att äta upp dig. Om du har lärt dig konsten att förlåta kommer du att uppleva framgång för varje dag som du lever utan bitterhet och ilska. Att förlåta handlar nämligen mer om att läka dig själv än att du accepterar vad som har hänt.

6. Du har tak över huvudet, mat i kylen och kläder att ha på dig

Ta dig en titt runt omkring dig. Har du ett hem och tak över huvudet med kläder i garderoben och mat i kylen så är du faktiskt ganska framgångsrik. Om du har lyckats skapa dig den här punkten för dig själv där du både kan klä dig varmt, äta dig mätt och sova tryggt så spelar inga andra punkter roll.

Läs också: Bli lycklig: 14 småsaker du kan göra

7. Du lever (!) och är frisk

Det här är nog den viktigaste punkten av alla. Under livets gång möts vi av både toppar och dalar och har du någon gång gått igenom en tuff period vet du hur mycket energi det kräver att fortsätta kämpa. Men om du har kommit ut på andra sidan är det definitivt värt att fira – det är framgång på riktigt.

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Utvald läsning