Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

10 dåliga vanor som kan göra att du förlorar drömjobbet

12 jun, 2017 
https://image.mabra.com/image-6446483?imageId=6446483&width=1320&height=689
Thowe Wagner Larsson
Har du hittat drömjobbet? Kul! Se till att du har rätt förutsättningar för att ro hem det. Här är några ovanor du bör se över innan du ansöker.
Annons

Det är inte bara din kompetens, tidigare erfarenheter och din personlighet som spelar roll när du söker jobb. Rekryterare tittar på flera andra saker med och har du inte koll på dessa kan det tyvärr leda till att du förlorar ditt drömjobb.

Se upp med dessa 10 ovanor – om du inte vill riskera att förlora drömjobbet

1. Slarviga stavfel och ordmissar

Ditt CV är din första kontakt med rekryterare och speglar även dig som person. Om det är slarvigt uppbyggt, har flera grammatiska fel och överlag verkar vara något du bara har skrivit ihop på femton minuter kommer de anta att du är lika slarvig som ditt CV.

Läs också: Vill du göra ett gott intryck? Gör inte så här!

2. Strunta i att göra hemläxan

Genom att läsa på om företaget och tjänsten du har sökt visar du att du är intresserad på riktigt. Om du inte kan få fram tillräckligt med information bör du förbereda frågor som visar att du har ett genuint intresse av både arbetsplatsen och tjänsten du vill ha.

Annons

3. Konstig CV-design

Givetvis vill du att ditt CV ska stå ut från resten av gruppen, men att använda färgglatt papper och flera olika typsnitt kommer bara attrahera fel sorts uppmärksamhet. Lägg krutet på innehållet och formatet istället.

4. Din personliga hygien är inte på topp

Visst, vi har alla använt torrschampo istället för att tvätta håret när vi har varit trötta på morgonen. Men är det någon gång du ska vara hel, ren och fräsch är det vid ett första möte med någon. Vi säger inte att du ska göra dig i ordning i timmar, men se till att du visar upp ditt bästa jag.

Läs också: Så kan du ge ett smartare intryck – 6 tips

5. Du är sen

Tidsoptimist eller inte, att vara sen är aldrig en bra start. Ett tips är att se till att vara där femton minuter tidigare, men anmäl dig inte än. Att vara på plats för tidigt kan istället skicka stressade signaler. Ta ett varv runt kvarteret och anmäl dig på plats när det är fem minuter kvar. Då hinner du ta av dig jackan, gå på toaletten och andas ut.

Annons

6. Du sms:ar medan du väntar

Kanske tänker du att du lika gärna kan sms:a din kompis medan du väntar på din intervju? Fel! Oavsett vad ni sms:ar om kommer du att ha ert samtal färskt i minnet. Bläddra istället i någon tidning som ligger i receptionen eller ännu hellre, en broschyr om företaget.

7. Inövade svar

Den här är klurig, för du bör ha övat på olika svar och vara så pass förberedd att du vet vad du ska säga när du får olika frågor. Men det är även helt okej att ta några sekunder och fundera på ett svar efter att rekryteraren har frågat dig något. Det visar att du är seriös och att du vill ge ett ärligt och uttänkt svar.

Läs också: Så kan dina kläder påverka första intrycket av dig

8. Du avbryter rekryteraren

Det spelar ingen roll hur exalterad du är, att avbryta någon är respektlöst och något du absolut inte bör göra.

9. Överdrivet CV

Det bör vara en självklarhet, men tyvärr är det inte det. Att ljuga på sitt CV och låtsas som att du kan mer än du gör är direkt avgörande. Det räcker med att rekryteraren ringer din referens för att få reda på sanningen (såvida du inte har bett din referens att ljuga för din skull, vilket i sig är ett helt annat problem).

Annons

10. Du glömmer bort att tacka för intervjun

Det spelar ingen roll om du tillbringade 45 minuter på deras kontor, om ni hade ett Skypesamtal i 10 minuter eller bara hade ett snabbt telefonmöte – se till att tacka dagen efter. Glömmer du bort att höra av dig och tacka för deras tid finns det risk att rekryteraren tror att du inte bryr dig tillräckligt mycket om jobbet – men det finns också en risk att de glömmer bort dig.

Inspiration: This is Insider
Foto: highdefnews

7 vanliga stressdrömmar om jobbet – så här tyder du dem

Tolka och tyd dina drömmar

Läs också: 7 vanliga stressdrömmar om jobbet – så här tyder du dem

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons