Vill du leva längre? Ät (och drick) det här!

Visste du att grapefrukt, tranbär, vitlök och kaffe gör att du lever längre? Jo då, enligt olika undersökningar som gjorts kan grapefrukten bota diabetes, tranbär skydda mot infektioner och vitlöken ta bort högt blodtryck.Och upp till fem kaffekoppar om dagen kan förebygga hjärtsjukdomar, infektioner och diabetes. Dessa fyra livsmedel minskar med andra ord risken att dö av hälsoproblem, skriver Prevention.

 

Bli proffs på grapefrukt

Vill du lära dig mer om grapefrukten? Då kan du börja med att läsa MåBra:s artikel Bli C-vitaminsmart med energirik grapefrukt! och sedan fortsätta med Morgontricken som stoppar ditt sötsug! Avsluta med att få svar på frågan Smal med grapefrukt – sunt eller dumt? Nu vet du allt du behöver veta och är väl påläst om denna vitaminbomb!

 

Lär dig mer om tranbär

När du ska börja läsa på om tranbär är ett hett tips att börja med den här inspirerande artikeln om Jenny som berättar sin historia: ”Tranbär botade min urinvägsinfektion”. Artikeln visar vilka positiva effekter tranbär kan ha och hur den kan hjälpa dig i vardagen! Fortsätt med att läsa om hur bland annat tranbär kan hjälpa mot magproblem: Må bra-maten som tar bort din värk!.

 

Plugga vitlök

Som du kanske redan vet är vitlök bra om man är förkyld, men kan du alla huskurer? Inte? Läs då: Förkyld? Här är bästa huskurerna! Här är några kryddstarka middagsförslag: Falafel med vitlöksyoghurt och bulgurFläskkotlett med vitlöksbönor och Kycklingfilé med vitlöksmos. Lycka till med din kurering!

 

Här är fem koppar om dagen …

Först ut är en nyttig kopp med Apelsinkaffe. 35 kcal/port

 

Sedan har vi en mycket god Chaikaffe! 70 kcal/port 

 

Drickglädje med Kaffe med hasselnötsmassa och skummad mjölk! 85 kcal/port

 

Sugen på något i eftermiddag? Kaffe med chokladtryffelklubba med 95 kcal/port 

 

Och slutligen en fräsch Caribbean coffee med 145 kcal/port!

 

TEXT: Sanne Waldner
BILDER: MåBra:s receptbank & Thinstock

 

Utvald läsning