Tutti Frutti Original blir nu helt naturlig och vegansk

Nu lanseras veganska Tutti Frutti Original med helt naturliga smak- och färgämnen. Fruktgelén är fri från gelatin som istället har bytts ut mot vetestärkelse och fruktjuicerna från äpple, päron, hallon och citron ger godiset dess söta och fruktiga smak. Färgämnena kommer naturligt från morot, sötpotatis, örten safflor, spirulina och äpple.

Läs också: Nu börjar Taku Taku med veganbruncher i Stockholm

Den gamla trotjänaren Tutti Frutti såg dagens ljus första gången 1921 och bestod då av tre karameller. Först 1989 kom den numera klassiska påsen med mjuka godisar och i år, 28 år senare, är det alltså dags att uppdatera godiset med en ny innehållsförteckning som särskilt vegetarianer och veganer kommer att uppskatta.

Läs också: Veganska rosa macarons – recept

– Vi är väldigt glada att lansera nya Tutti Frutti Original. Det är ännu ett steg i vår strävan att göra våra produkter mer naturliga och tillgängliga för fler. Den uppdaterade Tutti Frutti Original är gelatinfri, innehåller endast naturliga ingredienser och är helt fri från E-ämnen. Samtidigt har vi behållit och förstärkt samma goda och populära smaker som konsumenten är van vid, säger Stefan Petri, marknadschef på Fazer Konfektyr.

Förutom att lansera Tutti Frutti Original i en vegansk kostym kommer samtliga godispåsar i produktfamiljen Tutti Frutti att vara helt fria från gelatin och naturligt smak- och färgsatta under 2018-2019.

Läs också: Senaste nytt: Vegansk mat mest klimatsmart

Den nya Tutti Frutti Original finns redan nu tillgänglig i både påsar och i lösvikt.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Utvald läsning