Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Så undviker du att bli sommartids-trött

02 mar, 2013 
Läs mer om trötthet!
Annons

Dags att ställa fram klockan en timme. Vintern är officiellt slut och kanske är du en sådan person som tar ett glädjeskutt över att vintertröttheten försvinner – eller så tycker du att den inre sömnrytmen förstörs. Läs hur du ska göra för att ditt sömnmönster inte ska rubbas!

”Hjälp, varför är jag så trött hela tiden?” frågar sig MåBra:s läsare och artikeln Oförklarligt trött? Här är anledningarna! har blivit en av de flitigaste lästa på sajten. Att många där ute är trötta råder det ingen tvekan om, men vad kan man göra för att bli mer pigg nu när vi ska vrida fram klockan?

 

För dig som har lätt att somna:

Gå och lägg dig en kvart tidigare varje kväll än veckan innan.

För dig som har svårt att somna:

Ta korta tupplurar (högst 20 minuter) efter jobbet.

Annons

 

Bli mer pigg med ägg!

Äggula är rikt på kolin, ett ämne som bland annat är känt för att höja prestationsförmågan och förbättra minnet. Äggets gula är även naturligt rik på d-vitamin, ett vitamin som reglerar kalkbalansen i skelettet, motverkar depression ochenligt vissa studier också cancer.  Läs om fler maträtter och drycker som gör dig pigg här!

 

Få energikick med grapefrukt!

– Grapefrukt innehåller hela dagsbehovet av C-vitamin och hjälper kroppen att ta upp järnet i maten. Det är en perfekt energiinjektion som gör oss betydligt piggare på lång sikt än vad choklad och andra sötsaker gör, säger kost- och hälsorådgivaren Frida Lindström. Hitta uppiggande recept här!

 

 

Stor sömnguide: Därför är vi så trötta!

Sov gott med MåBra:s sömnskola

Sover du för lite? Då äter du för mycket!

Oförklarligt trött? Här är anledningarna!

 

AV: Sanne Waldner

BILDER: Thinsktock och MåBra:s receptbank

Annons