Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Så smakar vegetariska nyheten Pulled Oats

04 sep, 2017 
Hur smakar pulled oats?
Havre har sedan länge utmanat mjölkprodukterna i mejerikylen, nu gör samma sädesslag succé som grönt alternativ till kött.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Pulled Oats är ett helt nytt typ av vegetariskt protein från finska Gold & Green och har nu nått Sverige. Precis som namnet avslöjar är produkten gjord på havre, men innehåller också baljväxter. Det färdiga vegetariska resultatet finns som neutral variant men också smaksatt med soltorkade tomater och persilja samt i en asiatisk version.

Tillverkningsprocessen ser till att hantera ingredienserna skonsamt så att viktiga näringsämnen finns kvar. Man använder också lokala råvaror i största utsträckning för att vara skonsam mot klimatet. Resultatet blir ett proteinladdat helt veganskt alternativ som dessutom har havrens alla positiva hälsoeffekter.

Den höga proteinhalten gör också att en förpackning på 250 gram mättar väldigt effektivt.

Men hur smakar pulled havre? MåBra har provat!

 

Pulled oats – naturell

Neutral smak och den enda förpackningen där man möjligtvis kan känna en svag smak av söt havre, men en liten beska rätar upp och hindrar tankarna från chokladbollar. Konsistensen är bitig, något smulig och ibland ”oumphig”. Den neutrala varianten kräver absolut kryddsättning. Vi använde den med stor framgång tillsammans med tacokryddor och traditionella tillbehör till tacomyset.

Annons

Betyg: 4 av 5

Pulled oats – tomater, rökt paprika och persilja

Den här smaksättningen har störst utmaning i panelen. Vi använde den barbeque-style och hjälpte upp den med hickorysmakande sås, sallad och grönsaker i pitabröd. Den serverades också med italienska baktankar tillsammans med smörfrästa gnocchi, färsk basilika, citronzest och persilja.

Betyg: 3 av 5

Pulled oats – ingefära och lime

Testpanelens favorit! Här hittar vi smaker av Thailand utan att skrämma bort barnen med för mycket hetta. Perfekt till en nudelsallad med färsk koriander, kryddsättningen gjorde den också till en snabb genväg i en gryta med kokosmjölk.

Annons

Betyg: 5 av 5

Recept: Vegansk tacofredag med Pulled Oats

Veganskt recept med pulled oats

Agnes Gällhagen från Cashew Kitchen bjuder på Pita tostadas med spiskumminkryddad Pulled Oats, avokado & vegansk senapsmayo.

Klicka här för recept!

 

I testpanelen ingick fyra vuxna och sex barn.
Pulled Oats säljs i utvalda ICA, Coop och Hemköp-butiker samt hos Paradiset och Urban Deli.

Vad kostar det? Priset är 45-50 kronor per förpackning (250 gram).

 

Annons