Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Den perfekta picknick-maten: 5 riktigt goda recept

16 maj, 2022 UPPDATERAD 18 maj, 2023
picknick-mat
Varför krångla till det när man kan göra det enkelt? Ät gott på picknicken utan att behöva förbereda maten en halv dag. Här är fem goda recept att testa på nästa utflykt!
Annons

Vad är det bästa med picknick? Förutom eventuellt trevligt sällskap så måste det väl ändå vara den goda maten? För visst är det också något speciellt med att äta utomhus? Allt smakar liksom lite mer – och lite extra gott.

Visst blir man väl alltid lite extra hungrig av att tillbringa dagen utomhus också? Så det gäller att packa ner ordentligt med god mat att njuta av.

Se även: 5 smarta knep som lyfter din picknick

5 smarta knep till picknickenBrand logo
5 smarta knep till picknicken

5 goda picknickrecept som gör utflykten lyckad

Här har vi samlat några favoritrecept när det gäller picknickmat. De är lätta att slänga ihop, en del kan förberedas, men framför allt är det riktigt gott. Här är fem recept att inspireras av nästa gång du ska på utflykt.

Annons

Tortillawraps med pastrami och ost

tortillawraps med pastrami och ost till picknick

Den här wrapen rullar du ihop på minuten och ändå är det en riktigt härlig smakupplevelse att stoppa den i munnen sen. Toppa wrapen med dina egna favoriter eller följ receptet precis som det är.

Recept på hur du gör wrap med pastrami och ost hittar du här.

Äggmuffins med grönsaker

äggmuffins

Ta fram några ägg och de grönsaker som du har hemma för stunden. De här muffinsarna är toppen att göra på grönsaksrester du har hemma.

Annons

Recept på hur du gör äggmuffins med grönsaker hittar du här.

Gazpacho

gazpacho

Gazpacho kan svalka och mätta gott en varm sommardag. Med med i termos och drick när det passar. Kombinera gärna med matiga muffins.

Recept på hur du gör gazpacho hittar du här.

Ugnsomelett med svamp

ugnsomelett med svamp

Vispa ihop några ägg, rör ihop en svampstuvning och så skjuts in i ugnen! Medan du packar klart resten av picknicken så blir den här härliga omeletten klar. Ta med, ät och njut!

Annons

Recept på hur du gör ugnsomelett med svamp hittar du här.

Matmuffins med skinka och spenat

matmuffins

Enkla matmuffins som du kan baka extra många av och förvara i frysen tills det är picknick-dags. Ha som mellanmål eller ät till soppa för att göra måltiden komplett.

Recept på hur du gör matmuffins med skinka och spenat hittar du här.

Foto: TT

Annons