Nu ska det bli lättare att äta nyttigt ute på bilvägarna

Många upplever att det är svårt att äta nyttigt under en lång bilresa. Alternativen som finns längs vägarna är inte många, särskilt inte utmed glesbygden.

Som ett led i att möta kundernas behov av fler hälsosamma alternativ lanserar nu Circle K, före detta Statoil, två nya matlådor lagom till sommarens alla bilresor.

– Proteintallriken erbjuder allt vad en kostmedveten och hårt tränande person söker, både när det kommer till smak och näringsinnehåll. Med örtmarinerad bönmix, svensk kyckling, ägg och lufttorkad skinka är rätten rik på fullvärdigt protein och sparsam på kolhydrater. En perfekt kombination för de som ställer höga krav på sin kost, säger Anna- Karin Thörne, kategorichef på Circle K.

Läs också: Därför går du inte ner i vikt – trots att du äter nyttigt

Proteintallriken innehåller drygt 27 gram protein, 40 gram fett och 11 gram kolhydrater (3,6 gram sockerarter).

Förutom proteintallriken lanseras även en vegansk falafeltallrik framtagen av Svenska Kocklandslaget. Inspirationen är hämtad från Mellanöstern och har smaker som persilja, paprika och kikärtor.

– Det finns idag fler typer av matpreferenser än för några år sedan och detta behov vill vi såklart möta i vårt erbjudande, säger Anna-Karin Thörne.

De båda nyheterna kommer att kosta 69 kr och finns till försäljning från mitten av maj.

 

Maten som gör att du tappar kilon – utan hunger!

Läs också: Maten som gör att du tappar kilon – utan hunger!

 

 

Utvald läsning