Matbloggare lanserar ny vegansk krogrecensionssajt

Vegokommissionen, en vegansk krogrecensionssajt, lanseras på Vegetariska Dagen i år. Sajtens förhoppning är att hjälpa veganer hitta de bästa alternativen bland restauranger som erbjuder vegansk mat. Sedan tidigare finns även Veganistan, en guide som listar restauranger och kaféer som har veganska rätter på sin meny.

Bakom Vegokommissionen står fyra vegomatskribenter som ska guida läsarna rätt bland krogar i Stockholm, Göteborg och Malmö. På sajten kommer läsarna att få mellan fyra och åtta recensioner i månaden som ingående recenserar maten. Det kan även förekomma restauranger utanför de tre storstäderna och syftet är att hjälpa både konsument och krog.

– Det är dags att vi som väljer vego ute på restauranger blir mer aktiva konsumenter. Tiden då vi nöjde oss med att få något att äta över huvud taget är förbi. Ett mål med Vegokommissionen är att försöka ge konstruktiv feedback till ställena vi besöker för att visa vilken potential för mer och godare vegansk mat det finns ute i Sveriges krogliv, säger Gustav Johansson, medgrundare till sajten och en av recensenterna.

Gustav Johansson driver dessutom matbloggen Jävligt Gott och vann Matbloggspriset Folkets val år 2016. De övriga recensenterna är Rasmus Klockljung, som driver matbloggen Vegologi och är grundare till restaurangguiden Veganistan, Jenny Luks, som bland annat driver veganska sajten Pinto Magasin och restaurangguiden Vegan Göteborg samt Johan Lundgren, mannen bakom matbloggen Gaashud.

Du hittar Vegokommissionen här. 

 

Våga vegetariskt! 10 lätta och lättlagade recept

Helgmeny: Medelhavsmeny.

Läs också: Våga vegetariskt! 10 lätta och lättlagade recept

 

 

Utvald läsning