Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Markus har skapat årets succésemla

12 jan, 2017 
Förra året var det semmelwrapen. I år kan det bli prinsessemlan som blir årets stora snackis. "Det känns riktigt bra", säger skaparen Markus Ekelund, 39.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Ta de två mest populära bakverken och knåda ihop dem till en helt nytt bakverk. Där har du receptet på vad som kan bli årets stora semmelsuccé. För i år har Tössebageriets innovatör Mattias Ljungberg fått konkurrens av Markus Ekelund på Thimons konditori och bageri i Nässjö.

– Egentligen kom jag på idén redan förra året men det var lite väl sent på säsongen. Jag provade att göra några redan förra året faktiskt. Experimenterade lite, men sedan höll jag det för mig själv, säger Markus Ekelund.

Han säger själv att tanken på att kombinera de två populära bakverken bara ”poppade upp i huvudet på honom”.

– Prinsessbakelsen är verkligen den mest säljande och mest populära resten av året. Så jag tänkt att man borde kunna göra något med det.

”Exploderade efter semmelwrapen”

Under onsdagen lanserades den helt nya Prinsess-semlan. Dryga dygnet senare har den redan börjat leva sitt eget liv.

Annons

– Personal från andra bagerier har redan tagit efter. Så det är förstås jättekul, säger Markus Ekelund om sin innovation.

Och visst medger han att den där semmelwrapen var en ögonöppnare.

– Det var den som startade allt det här. Att det blev en sådan grej och då började alla tänka till. Man insåg att man kan hitta på något helt nytt och att det kan bli en grej. Efter semmelwrapen har det verkligen exploderat, säger Markus Ekelund.

Läs också: Fira fettisdagen med nyttigare semlor! 5 recept

Hur ska fira den här supersuccén?

– Det får väl bli med en semla, säger Markus Ekelund och skrattar.

Läs mer från Aller.se: 5 anledningar att äta fler semlor

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons