Markiz Tainton släpper ny podd – avslöjar kockens hemligheter

Markiz Tainton släpper ny podd Food Hacks
3 ögonblick vi minns från Kockarnas kamp
0:50

Efter reklamen: 3 ögonblick vi minns från Kockarnas kamp

(0:50)

Slå på ljud

MåBra-profilen Markiz Tainton är känd från Sveriges Mästerkock där hon slutade på tredje plats 2014 och vi känner igen henne som TV-kock på Nyhetsmorgon och TV-kanalen Godare där hon gjort tre säsonger. Tillsammans med sin bästa vän Mariam ”Nunu” Perry driver hon podden Vass tunga där kärleken till mat går som en röd tråd genom varje avsnitt. Nu ska Markiz släppa mindre och kortare avsnitt som komplement till podden Vass Tunga som kommer att fokusera på smarta food hacks.

Markiz släpper ny podd – Food Hacks

Vad är egentligen hemligheten bakom tomatpuré och hur får man potatismoset sådär extra krämigt? Det och många andra smarta tips i köket kommer vi få reda på i poddavsnitten kallade ”Food Hacks”, där inga råvaror eller kryddor går till spillo.

– Tanken är att jag ska dela med mig av kockens hemligheter – det vi kan i köket ska inte vara en hemlighet – vårt jobb är att inspirera till att laga god mat, och lyckas!

Intresset för att laga mat har vuxit det senaste året och blivit allt mer trendigt, framförallt medvetenheten kring råvaror och användningen av olika köksredskap.

– Det vanligaste misstaget jag ser folk göra i köket är att inte våga. Man måste våga testa nya recept, råvaror och redskap för att lyckas i köket och bli den bästa hemmakocken.

Instagram delar hon med sig av goda recept på mat från alla världens hörn som får mötas på tallriken – framförallt marockansk mat som ligger henne varmt om hjärtat. I podden kommer vi bland annat få veta hur man på bästa sätt får fram smakerna i torrkryddorna – så man får det bästa resultatet i matlagningen, och målet är att du som lyssnare ska bli expert på att lära känna ditt kök. Varje avsnitt är cirka åtta minuter långt och kretsar kring ett specifikt tema.

– Det blir små tips som du kan använda dig av direkt och meningen är att du ska kunna lyssna samtidigt som du lagar mat. Allt från vad du kan göra när du får mat över, vilka redskap som passar råvaran bäst, hälsoaspekter till olika tillagningssätt.

Markiz nya podd Food Hacks

Missa inte premiäravsnittet som släpps idag – lyssna här!

Utvald läsning