Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Här är fällan som bananflugan älskar att dö i

20 jul, 2016 
Joel Linde
Värmen är här, och det gillar man ju. Däremot gillar man verkligen inte alla bananflugor som och gillar värmen och just nu förpestar livet för oss. Men det finns ett riktigt bra sätt att bli av med dem!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Bananflugan är pytteliten och egentligen inte lika kaxig, som till exempel myggan eller bromsen. Men den är ju ändå långt ifrån välkommen när den invaderar våra hem och sprutar ägg på vår mat. Som tur är finns det sätt att bli av med dem. Men du får inte slarva med dina fällor, då väljer flugan hellre att käka på dina bananer, och det vill vi ju inte.

Läs även: Så får du mördarsniglarna att utrota sig själva

Den fälla som bananflugan älskar att vallfärda till för att dö i drivor skapas så här enkelt:

Blanda 1 dl vatten, 1 dl vinäger och 2 msk honung i en burk, skål eller flaska, och toppa med några droppar diskmedel. Honungen och vinägern lockar till sig flugorna, och diskmedlet bryter ytspänningen som gör att flugorna direkt sjunker och drunknar.

Läs även: 7 anledningar att alltid ha ättika hemma

Och det går liksom inte att tumma på det här. Välj inte socker i stället för honung, välj inte sprit i stället för vinäger, för då är risken att flugan hittar något godare. Kör på detta recept så har du skapat en plats där bananflugorna älskar att dö.

Annons