Här är alla laktosfria glassnyheter 2016 – och så smakar de

Nyttig glass

NYHET! Kingis Crumble, GB

Vaniljglass med hård nougatkärna och choklad- och hasselnötsöverdrag.

Om du har varit laktosintolerant hela livet kanske du inte har ätit glassen Nogger, men OM du har det så kan vi säga att den här glassen smakar ungefär likadant. Kanske till och med lite bättre, eftersom den har hasselnötskross insprängt i det frasiga chokladöverdraget. Nougatstången i mitten är en seger för alla inblandade.

Pris: 18 kr

 

NYHET! Lakritsdröm, GB

Lakrits och vaniljglass med lakritskärna och lakritsströssel.

Första intrycket är oväntat fräscht med strösslets subtila lakritstoner som bryter elegant mot den söta vaniljen. Halvvägs ner i struten slår lakritsbalansen över och jag får turkisk-peppar-shot-på-Kos-flashbacks till mina tonår (fast inte på det bra sättet) innan sötman gör en välkommen comeback på slutet.

Pris: 21 kr

 

Är du vegan? Kolla in vårt test av Holly & Dans nya glassar.

 

R-Ice, GB (vegansk)

Mjölkfri, laktosfri, sojafri och glutenfri. 100% vegetabilisk. Vaniljglass av ris med chokladrippel i majsvåffla täckt med choklad.

Ok, den majsbaserade struten makar lite som de där krokarna man ger till små, små barn – alltså knappt något alls. Men glassen är oväntat krämig och med en rik vaniljsmak. Positiv överraskning helt klart!

Pris: 23

 

Jordgubbstopp, Triumf

Laktosfri vaniljgräddglass med jordgubbsrippel i våffla.

Den här känns som den typen av glass farmor skulle köpa till alla barnen för att vara säker på att alla kan äta den. Lätta, härliga smaker av vanilj och jordgubb, med en jordgubbsrippel i mitten. Till skillnad från många andra glassar är rippeln väldigt generös, kanske till och med lite i överkant. På det hela taget en god glass som är varken mer eller mindre än vad man förväntar sig.

Pris: 19 kr

 

Hallondröm, Triumf

 

Laktosfri vaniljgräddglass med hallonrippel och bitar av hallon doppad i hallonsorbet.

Gräddig och lättvispad. Hallonsmaken påminner om hallonkrämen man åt som barn på dagis. I jämförelse med Solero, som får ses som den närmaste släktingen, har denna ett mjukare överdrag och inte samma isighet. Krämig, god, och härlig hallonsmak.

Pris: 20 kr

 

Tutti Frutti, Triumf

Isglass med fruktsmak och laktosfri vaniljgräddglass.

Oj, godis! Men tyvärr, den här tror vi inte riktigt på. Visst smakar den tutti frutti, men det är å andra sidan en ganska syntetisk smak. Tuttin är tam, och fruttin kommer definitivt inte från något träd. Men fin var den!

Pris: 18 kr

Utvald läsning