Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålAntiinflammatorisk mat

Här är 2017 års mat- och drycktrender enligt Pinterest

02 jan, 2017 
Thowe Wagner Larsson
Inför nästa år fokuserar vi ännu mer på antiinflammatoriska råvaror samtidigt som vi brygger vår egen suröl och vill njuta av hälsosam glass.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

När Pinterest tog fram nästa års trender inom mat och dryck var det inte enbart nyheter. Precis som med många trender är dessa vidareutvecklingar från mat och dryck som under detta år har varit populärt.

Läs också: Nyttiga mattrender att ha koll på 2017

5 trender inom mat & dryck som slår stort 2017:

1. Var din egen bartender och ölmakare

Att brygga sitt öl har varit trendigt tidigare men nästa år är det dags att ta trenden ett varv till. 2017 är surölets år och vi gör givetvis ölet själv. Vackra drinkvagnar med många ingredienser som låter oss vara uppfinningsrika med cocktails är fortsatt stort och vi gör gärna nya versioner av gamla klassiker.

2. Fokus på inre hälsa

Vi vet att det vi äter påverkar inte bara vår energi utan även vår utsida. Nu flyttar vi fokus ytterligare till vårt inre. Vi undviker både hel- och halvfabrikat så gott det går och väljer råvaror och ingredienser utifrån vad våra organ mår bra av. Vitaminer och annat som är antiinflammatoriska vill vi äta i mängder och

Annons

3. Influenser från Sydamerika

Starka kryddor, färgglad mat och influenser från övriga världen är stark år 2017. Vi inspireras av Sydamerika och lagar rätter med chilifrukter, quinoa, skaldjur, exotiska frukter, lök och mycket mer. Maten får gärna ha regnbågens alla färger och vara gjord från grunden.

4. Enkel snabbmat 

Maten ska gå snabbt att göra och vi hittar gärna olika ”foodhacks” för att underlätta för oss. Istället för att låta en pizzabotten jäsa använder vi tortilla- eller naanbröd som botten. Friterad mat blir allt hetare men vi väljer att fritera den hemma med en airfryer.

5. Mer frukt och grönsaker

De klassiska kostråden om att äta 5 frukter eller grönsaker per dag får nytt liv nästa år. Men nu vill vi äta nyttigheter på roliga sätt, till exempel genom att göra smoothies på frukt och frysa ner detta till isglass. Chips på olika kålsorter och rotfrukter fortsätter vi med en bit in på 2017.

Foto: Shutterstock

 

5 okända mattrender som kan slå igenom 2017

mattrender

Läs också: 5 okända mattrender som kan slå igenom 2017

 

Vill du läsa mer om det senaste inom kost och hälsa? Prenumerera på MåBra:s nyhetsbrev!

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons