Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Forskare: Därför ska du värma teet i mikron

19 apr, 2017 
koka te i mikron.
Använder du vattenkokaren när du ska göra dig en kopp te? Det är inte det godaste eller mest hälsosamma sättet, enligt forskare.
Annons

En kopp te är något av det nyttigaste du kan dricka, men för att få i dig maximalt med hälsosamma ämnen och för att få bäst smak på teet bör du värma det i mikrovågsugnen.

Hur osmakligt och snudd på barbariskt det än må låta för en te-konnässör har forskare från University of Newcastle i Australien kommit fram till att mikron faktiskt är det bästa stället att koka en kopp te. Denna metod ska, enligt huvudforskaren Quan Vuong, generera bäst smak och mest effektivt aktivera koffeinet, teinet och polyfenolerna i teet.

Läs också: Så bra är te för din hälsa – 3 fördelar!

Det sistnämnda – polyfenolerna – är kanske allra viktigast i sammanhanget, då dessa antioxidanter visat sig ge en rad hälsofördelar för bland annat immunförsvaret och hjärtat, med minskad dödlighet som effekt.

Så här ska du tillreda teet, enligt studien:

1. Placera hett vatten i en kopp tillsammans med en tepåse.

2. Värm på halv effekt i mikrovågsugnen i 30 sekunder (med påsen i).

3. Låt dra i en minut.

Källa: Cosmopolitan.com
Foto: IBL

Läs mer från Femina: Studie: Mjölk kan förkorta livet

 

Studie: Därför blir du smartare av att dricka te

Läs också: Studie: Därför blir du smartare av att dricka te

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons