Förbättra dina träningsresultat - med rödbetor!

Nyligen skrev vi en artikel om hur man sänker blodtrycket med rödbetor. Men det är inte den enda hälsofördelen med den röda rotfrukten! Nu har forskarna även kommit fram till att rödbetor för med sig positiva effekter vid träning…

I en ny studie som publicerades i American Journal of Physiology-Regulatory, Integrative and Comparative Physiology fick ett antal friska testpersoner dricka rödbetsjuice i 15 dagar.

Läs mer: Tranbär hjälper dig att hålla vikten och förebygger sjukdomar

Det visade sig då att de dels fick lägre blodtryck. Dessutom vidgades blodkärlen och blodcirkulationen ökade – både vid vila och fysisk aktivitet. Hjärtat behövde heller inte använda lika mycket syre vid träning. Och allt detta beror på att rödbetor innehåller så kallade nitrater.

Läs mer: Så gör du löprundan roligare!

Forskarna kom därför fram till att rödbetsjuice kan användas som tillskott för att öka syretillförseln till musklerna och minska arbetsbördan för hjärtat vid fysisk aktivitet. Då kan man träna längre – utan att bli trött!

 

AV: Elin Lenander

BILD: Thinkstock

 

LÄS MER:

 

Läsarfråga: ”Hur får jag smalare lår?”

gå-ner-i-vikt-rasa-i-vikt-smalare-lår-punktförbränna-slankare

Hanna har lyckats gå ner i vikt och minskat midjemåttet. Men varför händer det inget med låren? Så här svarar MåBra:s viktcoach Marie Tegnér!

Läs mer: Läsarfråga – ”Hur får jag smalare lår?”

 

Så botar du träningsvärken – med vattenmelon!

vattenmelon-vattenmelonjuice-citrullin-bota-träningsvärken

Ännu en anledning att äta vattenmelon…

Läs mer: Så botar du träningsvärken – med vattenmelon!

 

8 slanka och goda recept med rödbetor

Smaka på markens röda guld

Utvald läsning