Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

Få en sundare vardag - tips från hela världen!

03 dec, 2011 
Annons

Det är lätt att fastna i mat- och motionsmönster som inte för oss framåt. Bryt gamla ovanor och låt dig inspireras av hälsosamma traditioner från världens alla hörn!

Thailand

Thailändsk mat är ofta smaksatt med starka kryddor, vilket ger god smak, men också en del hälsofördelar. En del starka kryddor, till exempel chili, sägs öka fettförbränningen, men stark mat gör framförallt att du tvingas äta långsammare. Det gör att du lättare känner mättnad och därmed inte överäter.

Brasilien

I Sydamerika är bönor och ris basvaror som finns med i nästan varje måltid. Bönor och ris är fullpackat med fibrer som ger långvarig mättnad. Se bara till att välja fullkornsris och naturella bönor för att undvika snabba kolhydrater och tillsatt socker.

Polen

Polackerna spenderar bara fem procent av familjens budget på att take-away och restaurangbesök. Förutom att det är dyrare än att laga egen mat så är det oftast betydligt onyttigare och större portioner. Hemlagat sparar både pengar och kilon!

Annons

Tyskland

Tyskarna är bäst i världen på att äta frukost – hela 75 procent är frukostätare. Till skillnad från Sverige där drygt hälften av kvinnorna skippar frukosten. En bra frukost är viktig för att ge ett stabilt blodsocker vilket minskar risken för sötsug och energidippar.

Nederländerna

54 procent av alla holländare som äger en cykel använder den dagligen. Få in lite vardagsmotion genom att byta ut tunnelbanan mot cykeln ett par gånger i veckan. Eller investera i en bra ryggsäck och ta cykeln när du ska handla.

Av: Teresa García

Foto: Thinkstock

Källa: www.shape.com

Annons