Det här är de 3 hälsosammaste drinkarna att välja i baren (som inte är vatten)

Sommarsemestern är inte den roligaste tiden på året att tänka på vikt och kalorier. Men du måste inte tacka nej till allt det roliga och goda – det kan räcka med att göra medvetna val.

Det gäller inte minst i baren när du relaxar i solen på en uteservering eller takterrass. Vin och öl innehåller en stabil mängd kalorier, men det värsta är kanske drinkarna, som både kan vara alkoholrika och sockrigt söta. MEN: Det finns sätt att komma runt detta – det gäller bara att veta vad du ska välja.

Läs också: Sommardrinkar i ny tappning

Dietisten och nutritionisten Dawn Jackson Blatner förklarar för tidskriften Well&Good vad du ska försöka undvika:

– Undvik kaloririka blanddrycker, som tonic, läsk och juicer (förutom lime- och citronjuice). Skippa också vitt socker, olika siraper och gräddlikörer (tyvärr, ingen Baileys här inte!) samt drinkar med en massa olika spritsorter i – det blir snabbt alldeles för många kalorier, säger hon.

Men det mest otippade tipset är kanske vad man SKA satsa på – nämligen alkoholstarka drinkar:

Läs också: Ändra dina dryckesvanor och gå ner i vikt!

– Skippa barndrinkarna! Kan du inte känna smaken av alkoholen alls är risken att du dricker för mycket för att det är så gott, säger Dawn Jackson Blatner.

Med hennes tips i bakhuvudet har William Cutting, dryckesansvarig på trendiga The Friend i Los Angelses, tagit fram dessa tre drinkar, som är perfekta för en kvälls långsamt smuttande.

 

1. Tequila Gimlet

En minimalistisk variant av margarita. Vll du göra den ännu lite mer spännande rekommenderar William Cutting dig att slänga i en bit färsk jalapeno i shakern.Ingredienser:

  • 6 cl agave tequila
  • 1/4 dl limejuice
  • 1/4 dl agavesirap

2. Spritz

Aperol Spritz är trots allt årets drink 2017 – såklart du ska kunna göra en nyttigare variant! Med bara tre ingredienser tickar den här drinken av alla Blatners punkter.

Ingredienser:

  • 3 cl ört-aperitif
  • 6 cl Clubsoda
  • 6 cl bubbel av valfri, torr sort

 

3. The Sidewinder Shot

Perfekt för dig som tycker att rena tequila-shots är alldeles för äckligt/starkt, och ändå vill ha något nyttigare än jelloshots!

Ingredienser:

  • 3 cl agave tequila
  • 1/4 dl grön Chartreuse (fransk likör)

 

Men, för att hålla fötterna på jorden lite grann, det allra hälsosammaste ÄR ändå att hålla alkoholintaget på en låg nivå – så ta det lugnt i sommar, och glöm inte att dricka vatten också!

 

10 fräscha och svalkande sommardrinkar

Läs också: 10 fräscha och svalkande sommardrinkar

 

 

Utvald läsning