Boosta immunförsvaret med antioxidanter!

Gojibär - full med nyttiga antioxidanter!

Blåbär

Det finns massor av anledningar att stoppa i sig det blåa superbäret. Det sägs vara bra för både minnet, synen och balansen. Forskare tror också att blåbärens antioxidanter kan minska inflammationer i kroppen och förhindra effekterna av åldrande.

 

 

Gojibär

Gojibären är rika på lutein och zeaxanthin, som är bra för ögonhälsan och motverkar åldrande. Gojibär boostar också kroppens produktion av tillväxthormon som är viktig för att cellreparationen ska fungera.

 

Solrosfrön

Innehåller massor av vitamin E, som visat sig kunna motverka hjärtsjukdomar och hudcancer. Blanda ner fröna i din müsli eller använd om du bakar eget bröd, för att riktigt boosta immunförsvaret.

 

Lax

Den rosa fisken innehåller förutom massor av nyttiga fetter också hälsosamma antioxidanter som bland annat motverkar ålderstecken.

 

Paranötter

De här godingarna innehåller höga halter av selen, och påskyndar samtidigt kroppens egna naturliga process att tillverka egna antioxidanter. Dubbelt bra med andra ord!

 

Granatäpple

Blanda i granatäpple i din smoothie, juice eller sallad. Kärnorna är söta och läskande och hjälper bland annat till att förhindra solskador, inflammationer och ålderstecken.

 

Jordgubbar

De röda somriga gubbarna innehåller förutom en hög dos antioxidanter också en hel del c-vitamin, som håller dig frisk och pigg. Lägg i några i frukostyoghurten, mixa till en smoothie eller servera till mellanmålet precis som de är!

 

 

Grönt te

Byt ut ditt svarta te mot en kopp grönt, som är mer hälsofrämjande. En av de positiva egenskaperna är att det sägs kunna motverka cancer.

 

Rödvin

Alkohol rekommenderas förstås inte i stora mängder, men ett glas rödvin om dagen sägs kunna stärka ditt hjärta. Det hjälper också till att fylla på kroppen med nyttiga antioxidanter.

 

Granatäpple

Granatäpple

 

 

KÄLLA: Women´s health

AV: Linnea Bjärle

FOTO: Thinkstock

 

Läs också:

MåBra:s lilla antioxidant-skola

Trött och hängig? Gör en juice-detox!

Ansiktslyft på menyn: Låt maten fixa huden!

Sund eftermiddagsfika med smak av blåbär

Superbären alla pratar om (och tuggar på)

Fruktsallad med keso och solrosfrön

Lax med ingefära

Få plattare mage – med granatäpple!

Yoghurt med jordgubbar och honung

Tre hälsofördelar med en kopp te!

 

Träna upp immunförsvaret och håll dig frisk

Mota bort influensan med träning

Vill du slippa bli sjuk i höst? Då ska du ta ut dig ordentligt på gymmet. Två och en halv timme i veckan räcker.

Läs mer: Träna upp immunförsvaret och håll dig frisk

 

Forskare: Så snabbt smittas du av förkylda kollegor

Hostas och snörvlas det runtom dig på jobbet? Då löper du stor risk att själv bli sjuk. Här lurar bacillerna på ditt kontor!

Läs mer: Så snabbt smittas du av förkylda kollegor

 

Så gör du juicen som boostar immunförsvaret

Vill du hålla förkylningen på avstånd, eller pigga upp kroppen om den redan slagit till? Med Marlene Gustawsons gröna drinkar får du effektiva energikickar i ditt eget kök!

Läs mer: Så gör du juicen som boostar immunförsvaret

Utvald läsning