Ät mer ovanlig mat - då går du ner i vikt!

För många begränsningar och förbud kan minska chanserna gå ner i vikt. Det bästa verkar istället vara att äta en rik variation av ovanliga livsmedel – om man vill bli smalare. De som experimenterar och har en äventyrligare inställning till mat har nämligen bättre förutsättningar att minska i vikt än de som håller sig till en mer liksidig kost, enligt en ny studie från Cornell Food and Brand Lab.

Den slutsatsen drog forskarna efter att ha sammanställt enkätsvar från 502 kvinnor i USA. De som åt mest varierat och inkluderade mer ovanlig mat som seitan, kimichi och polenta i sin kost ansåg sig även äta nyttigare och vara mer fysiskt aktiva än de som höll sig till en mer ensidig och traditionell kost.

Läs mer: Variera dina matvanor och minska i vikt

Forskarna anser att resultaten är viktiga, eftersom de tyder på att man både kan tappa kilon och hålla vikten utan att behöva begränsa sig till strikta dieter. Istället för att äta samma sallad varje dag kan det istället gynna hälsan och vikten att testa det där nya, spännande livsmedlet som du aldrig har hört talas om tidigare!

 

AV: Elin Lenander

BILD: Thinkstock

 

LÄS MER:

 

Ny forskning: Så når du drömvikten – med papper och penna!

Du behöver varken räkna kalorier ett kolhydrater!

Har du svårt att bli av med dina överflödskilon? Ett superenkelt knep som tar en minut om dagen ger stor effekt, enligt forskare i New York.

Läs mer: Så når du drömvikten – med papper och penna!

 

Viktcoachen: Nej, du blir inte tjock av potatis!

Njut av färskpotatisen med gott samvete!

Potatis – fettbildande eller bra smalmat? Så här resonerar MåBra:s viktcoach Marie Tegnér.

Läs mer: Nej, du blir inte tjock av potatis

 

Så kan jordgubbar hjälpa dig att gå ner i vikt

En extra bonus: jordgubbar innehåller massor av nyttigt C-vitamin!

Som om du behövde ytterligare en anledning att äta jordgubbar – nu menar forskare att bären kan hjälpa dig att tappa kilon.

Läs mer: Så kan jordgubbar hjälpa dig att gå ner i vikt