Nyttiga snacksNyttiga receptNyttig frukostNyttiga mellanmålNyttig julmat

9 hyllade vegetariska restauranger att besöka i New York

09 aug, 2017 
AvMikaela Råberg
Är du trött på att äta en oinspirerande och omättande sallad eller trist grönsakspasta med tomatsås när du beställer vegetariskt på restaurang? Då är New York resmålet för dig.
Annons

New York ligger ofta i framkant, så även när det kommer till det vegetariska restaurangutbudet.

Läs också: Våga vegetariskt! 10 lätta & lättlagade recept

I det stora äpplet finns det otaliga vegoställen att besöka och du kan välja och vraka mellan allt från burgare, matiga smoothies och fräscha, trendiga bowls till kompletta och näringsrika rätter från ditt favoritkök.

Här är de bästa helvegetariska (vissa helveganska) restaurangerna i New York just nu.

1. The butcher’s daughter

Den här restaurangkedjan finns på både Hudson street och Kenmare street och har menyer för såväl frukost, brunch, lunch, eftermiddag och middag.

Bland rätterna finns bland annat matchapannkakor, avokadotoast, caesarsallad på marinerad grönkål med tempeh, quesadilla och tacos verdes. Gott, grönt, trendigt, och mättande.

Adress: 19 Kenmare street och 581 Hudson street

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

2. Superiority burger

Det här snabbmatsstället i East village är känt för att locka till sig även den mest inbitna köttätaren och deras vegetariska burgare sägs vara ljuvliga.

Annons

Tillbehören går inte heller av för hackor och det finns många spännande tillbehör att välja mellan. Eller vad sägs om deras burnt broccoli salad med aubergine, chili och koriander eller kanske deras tunna lökringar, så kallade frizzled onions. Stället erbjuder självklart även något sött att avsluta maten med.


Adress: 430 E 9th street

3. By Chloe

Hela menyn på By Chloe är vegansk och restaurangens quinoatacosallad med bönor, majs, avokado, tomat, tortillastrimlor och kryddig chorizo av seitan, samt rödbetsketchup, är vida omtalade. Sedan öppningen 2015 har By Chloe utökat och öppnat i Boston, Los Angeles och Providence. Bara i New York finns fyra restauranger och snart slår två till upp portarna.

Förutom den goda och färgglada maten de serverar är stället också väldigt Instagram-vänligt.


Adress: 185 Bleecker street, 1 Rockerfeller plaza, 181 Front street, 60 West 22nd street, 240 Lafayette street och 171 N 3rd street

Annons

4. Dirt Candy

Sedan Dirt Candy öppnade i East Village 2008 har restaurangen blivit hyllad av bland annat Gourmet, The Village Voice och Michelin. Idag är restaurangen belägen på Lower east side i större och bättre lokaler som serverar sofistikerad, vegetarisk comfort food.

Dirt Candy serverar bland annat koreanska friterade broccoli- och jalapeñobollar, brysseltålstacos och hot pot med kål.


Adress: 86 Allen street

5. Vegetarian Dim Sum House

Helt köttfri dim sum-restaurang där dumplings och mock meat spelar huvudrättsrollen.

Njut av ”ostron” med kalla sesamnudlar, ”biff” med stekt ”kyckling” och ”skinka” med färsk ananas. Älskar du svamp är Vegetarian Dim Sum House något för dig, då restaurangen erbjuder två dussin rätter gjorda på olika sorters svamp.


Adress: 24 Pell Street

6. Taïm

Falafel på endast ett sätt? Glöm det. På Israelfödda kocken Bobby Flays falafel- och smoothie-bar Taïm kan du få din falafel i tre olika smaker; klassisk (med persilja och koriander), söt (med grillad röd paprika) och spicy (med tunisiska kryddor och vitlök).

Annons

Till falafeln kan du beställa till smaskiga sallader, som till exempel marinerade rödbetor, kryddig marockansk morotssallad eller baba ganoush och olika dippsåser.


Adress: 222 Waverly Place, 45 Spring street

7. Avant garden

”Changing the way you eat vegan since September 2015″, beskriver sig Avant garden på Instagram. Den populära veganska restaurangen har en tapas-inspirerad meny med massor av spännande rätter.

Köket sätter grönsakerna och frukten i centrum istället för att bara imitera kött och det finns såväl kalla som varma rätter i olika storlekar att välja mellan.


Adress: 130 E 7th street

8. Kajitsu

Det japanska shojin-köket utvecklades av buddhistiska munkar för över 800 år sedan och räknas som ursprunget till japansk fine dining. Det bästa av allt? Matlagningssättet och råvarorna är helt veganska.

Maten på Kajitsu är både fräsch och överraskande – och presentationerna gör maten helrätt att visa upp på Instagram. Dock gäller det att fotografera diskret, på menyn ber restaurangen nämligen gästerna att låta bli mobilerna under besöket.

Annons


Adress: 125 E 39th street

9. Beyond sushi

Beyond sushi är känt för att vara pionjärer inom den växtbaserade matrörelsen. Restaurangen är hundra procent vegansk och använder bara lokalt producerade råvaror. Med hjälp av frukt och grönsaker skapar Beyond sushi nya tolkningar av traditionella japanska rätter.


Adress: 229 E 14th street  

Källa: My domaine, Refinery 29, Time out New York Startbild: The butcher’s daughter

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Protein – bästa källorna som inte är kött

Läs också: Protein – bästa källorna som inte är kött

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons