8 läckra, roliga och mättande vårsallader

1. Enkel sallad med ångad torsk

Sallad på torsk och rädisor

Via: Dagmarskitchen.se

Vårlök, rädisor, ärtor och en himla massa goda örter. Svårare än så behöver det inte vara. En bit torsk och en god vinägrett på balsamvinäger. Fräscht och gott. Se receptet här!

2. Rostade morötter och lök med nötig vinägrett

Sallad på rostade morötter och lök

Via: Bonappetit.com

Rostade grönsaker bli ofta söta och extra goda. Det gäller absolut morötter och lök, som är basen i denna sallad. Men det bästa är nästan den heta vinägretten med solroskärnor. Se receptet här!

3. Laxsallad med dijon- och honungsvinägrett

Sallad med ägg, rökt lax och rädisor

Via: Nutritionistmeetschef.com

Det blir inte mer vår än en sallad med färskpotatis, ägg, lax och färska örter i. Vinägretten med dijon och honung är en klassiker som tar salladen till en helt ny nivå. Se receptet här!

4. Jordgubbssalsa

jordgubbssalsa basilika

Via: Cookieandkate.com

En enkel sallad som går att variera i det oändliga. Här har vi jordgubbar, basilika, chili och koriander, en god bas som passar bra till grillat eller sommarens picknick. Se receptet här!

5. Sparris- och kikärtssallad

Sparris- och kikärtssallad

Via: Kraut-kopf.de

Vad säger vår med än sparris? De är jättegoda råa och tunt skivade i en sallad. Här med kryddblandningen Za’atar som finns i de flesta livsmedelsbutiker. Se receptet här!

6. Vårsallad med blommor

Vårsallad med ärtor och rädisor

Via: Whatsgabycooking.com

Den här vackra salladen gör du extra fin och god med de vårprimörer och blommor som finns tillgängliga just nu. Ärtor, gurka, sallad, avokado, rädisor, fetaost tillsammans med dressing på basilika. Hur gott som helst. Se receptet här!

7. Rädissallad med valnötter och getost

rädisor getost valnötter sallad

Via: Alexandracooks.com

Den här färgglada salladen är lika god som den är vacker. Krispigheten från rädisorna, sältan från osten och sötma från lite olika citrusfrukter. Se receptet här!

8. Rostad potatis med dill och burrata

Potatissallad med burrata och örter

Via: Halfbakedharvest.com

Rosta lite olika sorters potatis och gör en sallad tillsammans med osten burrata. Toppa med vitlök, dill, persilja, citron och olivolja så har du en supergod potatissallad som passar väldigt bra till grillat. Se recept här!

 

Fler nyttiga recept hittar du i vår receptbank!

 

Utvald läsning