7 smarta sätt att använda din islåda!

23 sep, 2014 
Frys in frukter och bär och piffa upp såväl drinkar som bordsvatten.
Din iskubslåda kan användas till så mycket mer än att bara frysa in vatten. Här är de praktiska tipsen som underlättar din vardag.
Annons

Islådan är ett utmärkt verktyg i köket – och inte bara för att frysa isbitar. Här är några andra sätt du kan använda brickan på!

1. Frys in kaffe

Släng inte ut kaffet som blev över i kannan – frys in det istället! När du sedan blir sugen på iskaffe är det bara att plocka ut islådan. Mixa kuberna med lite mjölk så får du en snabb, god och läskande frappuccino.

2. Gör bärkuber

Lägg bär och bitar av frukt, grönsaker och örter i lådan och fyll på med vatten. Lägg sedan iskuberna i karaffen för att ge bordsvattnet en fräsch smaksättning – eller använd kuberna för att skapa festliga drinkar.

3. Skapa egna praliner

Sugen på choklad? Gör egna, nyttiga praliner med mörk choklad som du smälter och blandar med nötter, frön, torkade frukter och annat du gillar. Häll ner chokladsmeten i isbrickan och låt stelna. Testa gärna MåBra:s knäckiga chokladbitar!

4. Smaksätt bubbelvattnet

Recept.se Nyhetsbrev

Har även du blivit förtjust i kokosvatten? Frys in det i kuber och lägg dem i kolsyrat vatten för att ge det lite smaksättning!

Annons

5. Preppa smoothies

Smoothies är gott och nyttigt, men kan ta en del tid att göra. Snabba upp processen genom att frysa in slätmixade frukter och bär. Iskuberna slänger du sedan enkelt ner i blendern tillsammans med lite yoghurt. Mixa och drick!

6. Laga egen barnmat

Har du spädbarn hemma? Gör storkok av egen barnmat och frys in i kuber, enkelt att ta fram och värma upp. Även bröstmjölk kan frysas in. Se hur vår mammabloggare Angelica gjorde här!

7. Portionsförpacka peston

Mixa ihop en egen pesto och frys in i kuber, så att du alltid har färsk pesto att plocka fram. Perfekt att blanda i pastan eller ha som topping på fisken.

LÄS MER:

Härliga höstdesserter med säsongens plommon

Nu är det dags att plundra plommonträdet! De smarriga frukterna sätter god smak på säsongens läckra desserter.

Läs mer: Härliga höstdesserter med säsongens plommon

Redo för äppelfrossa? Här är bästa recepten!

Nu är det dags att skörda äpplen. Men vad ska du göra med dem? Här ger vi dig inspiration.

Annons

Läs mer: Redo för äppelfrossa? Här är bästa recepten!

Alla pratar om bananpannkaka – så gör du

Bananpannkaka är perfekt som lyxig frukost eller snabbfixat mellanmål. Här bjuder vi på flera lättlagade recept!

Läs mer: Alla pratar om bananpannkaka – så gör du

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Annons