Annons

Annons

Naked food – nu ska maten vara enkel

Naked food är en av årets stora mattrender. Det ska vara enkelt – och naturligt. Här guidar vi dig till de största mattrenderna just nu.

Nu ska maten vara naturlig.

Nu ska maten vara naturlig.

Naken mat

Mat ska vara naturlig och ren. Vi vill inte ha några överraskningar i form av onödiga tillsatser. Konsumenterna sätter också större press på livsmedelsföretagen och kräver att de är ärliga och tydliga om sina produkter.

Annons

Kaloritabellen gör comeback

Att räkna kolhydrater och följa krångliga fettdieter är inte framtidens melodi. Att räkna kalorier är enklare och smidigare och därför blir kaloritabellen en favorit i repris. Restaurangmenyer med kalorideklaration av rätterna blir allt vanligare.

Gilla MåBra på Facebook

Miniatyrmat

Jättemuffinsens tid är förbi och portionerna krymper. Även förpackningarna blir mindre i takt med att vi blir mer kalorimedvetna igen.

Tröstät mera!

I tuffa tider behöver vi tröst. Inget går upp mot mammas köttbullar och farmors hembakta tigerkaka! Tänk njutning, tröst och nostalgi så är du helt rätt ute. Men glöm inte att det ska vara miniatyrportioner.

Mindful eating

Snabbmat på stående fot ersätts av lugna, långsamma måltider. Innan man äter ska man landa ordentligt på stolen, lukta på maten och sakta närma sig den med gaffeln. Sedan tar man en tugga, andas lugnt och tar in upplevelsen innan man går vidare till nästa tugga.

Närodlat

Lokal mat är parollen. Vi vill inte äta frukt som åkt flyg runt halva jordklotet. I stället väljer vi lokal mat efter säsong.

Drick dig lugn

I stället för energidrycker som gör oss till duracellkaniner ska vi dricka oss lugna. I USA lanserades nyligen Drank Relaxed Energy Beverage med naturliga, lugnande ingredienser och Nescafé har lanserat ett koffeinfritt kaffe med lugnande kamomill.  

Provrörskött

Vi drar in på kött eftersom köttproduktionen skadar miljön. Nästa steg blir provrörsodlat kött. Tekniken att tillverka så kallat in vitro-kött av muskelceller finns redan nu och flera företag tittar som bäst på hur man ska kunna odla riktigt stora mängder kött.

Av Vivvi Alström
Källor: Anna Ottosson, dietist, Food Processing, News Wire Today

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…