Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Så hittar du den perfekta frisören för dig – 6 tips

16 sep, 2021 
AvLinus Brännström
kvinna hos frisör
TT, Matheus MMK/Pexels
Trött på chockupplevelser i frisörstolen? Här är sex tips som hjälper dig att hitta den perfekta frisören för just dig.
Annons
Att hitta rätt frisör är en konstform.
6 saker din frisör irriterar sig på att du görBrand logo
6 saker din frisör irriterar sig på att du gör

Att gå till frisören är utelämnade. Man tvingas lita på en enda person och satsa en massa pengar – ändå slutar det ofta med att man efter någon timme försöker dölja chocken när man ser resultatet i spegeln.

För att slippa sådana upplevelser har sajten Spreeberry sammanställt en lista med sex tips som hjälper dig att hitta den perfekta frisören.

Gör en budget

Gör din research och slipp chocken när frisören lagt ner saxen.

Innan du börjar letar efter den perfekta frisören är det viktigt att sätta en budget. Vilka behandlingar vill du göra, vilken frisyr vill du ha och hur mycket kan du tänka dig att betala? En tydligt budget hjälper dig att begränsa urvalet.

Annons

Begränsa urvalet på Google

När du sedan börjar googla får du massor med resultat. Då gäller det att begränsa även det urvalet – använd sökord relaterade till vad du vill ha och var du befinner dig. Gör en lista över vad du vill ha ut av besöket och kolla sedan på hemsidorna om de frisörer du hittar kan erbjuda det.

Prata med rätt människor

Det bästa är förstås att få tips från någon du litar på. Prata med många människor och gör en lista över de rekommendationer du får. Utgå sedan från den när du gör din research. Ett självklart tips är förstås att fråga personer som du tycker har en fantastisk frisyr, de har förmodligen också en fantastisk frisör.

Utforska sociala medier

Sociala medier är en oändlig källa för inspiration. Kolla olika hashtags och leta efter frisörsalonger och frisyrer – fokusera dock på bilder på frisyrer som sitter på människor som har liknande hår som du. Hittar du något du gillar ska du inte vara rädd för att skriva en kommentar med en komplimang och fråga om personen kan rekommendera en frisör.

Annons

Lär dig konsten att tolka recensioner

Det finns en mängd uppsjö recensioner på allt från Facebook till Google. Men var vaksam på fejkade recensioner – ser du många recensioner med ett liknande språk eller som bara är positiva utan särskild substans finns en risk att de är fejk. Lägg inte heller någon större vikt vid totala sågningar med svordomar och dåligt språk – sådana recensioner säger ofta mer om personen som skrivit dem än om frisören.

Boka in konsultationer

När du väl har gjort din research och hittat ett gäng frisörer som verkar lovande är det dags att boka in konsultationer. Under dessa ska du ställa många frågor och känna in frisören – det är inte bara viktigt att han eller hon är duktig, det gäller också att du känner dig bekväm och att kommunikationen fungerar.

Foto: TT

Annons