HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Vilken hårfärg passar du bäst i? Snabba testet guidar dig rätt

15 dec, 2021 
kvinna färgar håret
Vilken hårfärg passar man egentligen bäst i? Det brukar man kunna se utifrån huden, om man har kall eller varm ton. Så vet du vilken hudton du har – och här är färgerna som passar till.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så färgar du ditt hår bäst hemmaBrand logo
Så färgar du ditt hår bäst hemma

”Vilken hårfärg passar jag bäst i?”, är en vanlig fråga som frisörer ofta får höra. Och visst vill man att det ska bli rätt. En ny hårfärg kan ju kännas lite som en nystart i livet. Det gäller alltså inte alltid att bara hitta en ny färg, utan en färg som ska matcha den uppdaterade versionen av en själv.

Är du sugen på något nytt men osäker på vilken färg du ska välja så finns det några knep att ta till. Ett superenkelt är att se på färgen man har på sina ögonbryn, den brukar man i regel passa i.

Vilken hårfärg du passar bäst kan bero på hudton

En annan bra början är att ta reda på vilken hudton du har. Det gör man för att vi generellt passar bäst i en hårfärg som ser naturlig ut på oss.

Vår hudton är antingen varm eller kall, eller går i alla fall lite mer åt varmt eller kallt.

Annons

För att ta reda på om du har varmare eller kallare ton, gör så här:

Så tar du reda på vilken hudton du har

  • Tryck till på huden vid din tummes ovansida. När du släpper trycket ser du efter tonen som huden har innan den återgår till sin vanliga.
  • Se om huden där du tryckt drar mer åt blått eller rosa – i så fall går din hudton mer åt det kalla hållet.
  • Se om huden drar åt gult – i så fall drar din hudton åt det varmare hållet.

Ett annat sätt kan vara att se venerna på dina handleder. Ser de mer gröna ut har du troligtvis varm hudton. Ser de mer blå ut har du troligtvis kall hudton.

I nästa steg går man efter hur ljus eller mörk hy man har.

olivfärgad hudton
Eva Longoria har olivfärgad hy och varm hudton.

Hårfärger mörk hy passar bäst med

Mörk hy med kall hudton: Den här kombinationen brukar passa bra i mellanbrunt till mörkbrunt hår. Man kan också gå åt plommonhållet.

Mörk hy med varm hudton: Varm hudton passar bra med varma nyanser. Som toner av sirap, honung och choklad. Eller toner av guld.

Hårfärger ljus hy passar bäst med

Ljus hy med kall hudton: Kall hudton passar bra i kyliga nyanser. Till exempel ask- eller platinablont, sval sandfärg eller mörkbrunt hår.

Annons

Ljus hy med varm hudton: passar ofta bra i både ljusa och mörka nyanser med guldtoner. Kopparbrunt kan också vara fint.

Känner du inte att du hittar din favoritfärg bland ovanstående så testa dig fram istället – huvudsaken är ju att du själv trivs och känner dig fin i den färg som du väljer!

Hårfärger olivfärgad hy passar bäst med

Olivfärgad hy med kall hudton: Passar ofta bra i askfärgad grund, ljusa, bruna eller chokladbruna. Kastanjbrunt är också en färg som kan bli fin.

Olivfärgad hy med varm hudton: Passar bra med guldblont, guldbrunt eller kopparbrunt. Eller mörkbrunt med inslag av mahogny.

Foto: TT

Annons