HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Hårtrender 2022 - frisörens 5 tips

11 dec, 2021 
Sara Jessica Parker, Margot Robbie och Kerry Washington
Är du nyfiken på vilka frisyrer som kommer vara trendiga 2022? Frisören har sagt sitt - det här tror han ska bli populärt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så förstör kylan ditt hår – 7 vanliga problemBrand logo
Så förstör kylan ditt hår – 7 vanliga problem

Lockar, lugg och contouring för håret - det tror hårfrisören Tom Smith i från London kommer att bli stort under 2022. Här kan du läsa mer om trenderna!

Hårtrender 2022

2022 är snart på intåg och med ett nytt år följer nya hårtrender. Det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna, men hårfrisören Tom Smith har för stylist.co.uk gett sina bästa trendspaningar för 2022. Det här 5 trenderna tror han kommer bli populära.

1. Mjuk lugg

Margot Robbie
Skådespelerskan Margot Robbie har en lugg som ramar in ansiktet.

Alla trivs inte i den vanliga luggen med den horisontella linjen i ansiktet. Men med en mjuk lugg som frisören Tom Smith kallar för "bottleneck bangs" så ramas ansiktet in. Luggen böjer sig runt ögonen och följer svepande kindbenets linje. Den luggen tror Tom Smith att vi kommer få se mycket av under 2022. En kändis som bär en mjuk lugg är skådespelerskan Margot Robbie.

Annons

2. "Stacked bob"

Kourtney Kardashian
Kourtney Kardashian i en bobfrisyr

Med en traditionell bobfrisyr har håret vanligtvis en längd, med en "stacked bob" är ditt hår längre framtill och kortare baktill med gradvisa lager till för att få en voluminös finish. Den fungerar bra på hår som är lockiga eller vågiga. Vi har sett denna bob under 2021 men den kommer att hålla i sig under 2022.

3. Fluffigt hår med volym

Sångerskan Adele
Sångerskan Adele i vackert fönat hår med volym.

Få har väl missat att 90- talets trender är tillbaka och under 2022 så tror Tom Smith att hårtrenderna kommer att slå igenom ännu mer. 90-talet handlade om volym, ju större hår desto bättre. Tänk Adeles fönade hår som ett exempel.

Annons

– Gen Zs kallar Adeles blonda hårstil för "fluffigt hår" och den kommer att bli ännu större 2022. 90-tals trenden handlar om volym och är perfekt för längre och tjockare hår, och ger ett glamouröst utseende, säger han till stylist.co.uk.

4. Contouring för håret

Sara Jessica Parker
Sara Jessica Parkers hår i "And just like that" har olika färgskiftningar som spås trenda under 2022.

Tanken med contouring för håret är lägga in färgskiftningar på olika ställen för att skapa olika effekter. Det kan handla om att man vill lyfta fram och rama in ansiktet. Tänk Sarah Jessica Parker eller Beyonce. Enligt frisören Tom Smith kommer detta vara stort under 2022.

Annons

– Be din frisör om en mjuk färg runt ditt hårfäste som är en eller två nyanser ljusare än resten av din hårfärg. Det här anses allmänt vara den mest smickrande hårfärgstrenden någonsin, säger han.

5. Lockar

Kerra Washington
Skådespelerskan Kerry Washington har vackra lockar.

På grund av pandemin och att man stannat hemma mer, och kanske inte besökt frisören så ofta, har många människor återupptäckt sin verkliga hårstruktur. Kanske har du märkt att ditt naturliga hår är mer lockigt än du tidigare trott. Naturliga lockar kan ibland upplevas torra eller frissiga. Därför menar Tom Smith att det kan vara bra att använda produkter som tillför fukt till det lockiga håret. Han menar att trenden 2022 handlar om "3D- lockar" - alltså naturliga, definierade lockar där man använder produkter som tillför glans.

– Kör aldrig fingrarna genom lockarna eller borsta dem. "3D-lockar" ser bäst ut när de är glansiga så välj produkter som har en fuktgivande faktor och stark hållfasthet och avsluta gärna med en glansspray, säger han.

Källa: stylist.co.uk

Foto: TT

Annons