Tvätta håret i sektioner: Nya metoden som gör håret extra rent och glansigt

Kvinna tvättar håret
9 gånger kändisar gjort stora hårmakeovers
0:53

Efter reklamen: 9 gånger kändisar gjort stora hårmakeovers

(0:53)

Slå på ljud

På sociala medier är vi milt uttryckt bortskämda med råd, rön och handfasta tips gällande hårvård. Det handlar om allt från att att schamponera håret upp och ner, sluta tvätta håret helt till att sova med blött hår och tvätta håret med egenkomponerade produkter. Tipsen ger som förväntat varierande resultat.

Den senaste trenden, enligt den amerikanska hälsosajten Well+Good är att dela upp håret i sektioner inför hårtvätt.

Senaste hårtrenden: Tvätta håret i sektioner

Det hela går ut på att dela upp håret i ungefär fyra sektioner, beroende på hur långt och hur mycket hår du har, men fyra är ett bra riktmärke. En vid huvudets främre del, en ovanför nacken och två på vardera sida. Om man vill kan man använda hårklämmor för att hålla håret på plats.

Man schamponerar sedan en sektion för sig. Och sköljer igenom efter varje gång. Sedan gör man likadant med balsam. Det hela tar förstås lite längre tid och det går åt mer produkter än vanligt men metoden ska tydligen ha god effekt på mellanlångt och långt hår som annars lätt trasslar ihop sig, enligt dem som provat och betygsatt metoden.

– Både hårbotten och ditt hår kommer att kännas renare, intygar även Raven Hurtado, frisör och topstylist, till Well+Good.

– Det är ett bra sätt att se till att du får en jämn fördelning av balsam och gör det lättare att kamma igenom efteråt om det ingår i din rutin, fortsätter hon.

Eftersom proceduren tar lite längre tid är metoden kanske inte något man gör vid varje hårtvätt, men däremot någon gång i veckan eller vid då tillfällen man vill vårda håret lite extra..

Källa: Well+Good

Foto: TT

Utvald läsning