Så vet du om du passar bra i kort hår – testa det smarta knepet

Tjej som håller i ett måttband/ Tjej som håller i två pennor.
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform
0:51

Efter reklamen: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

(0:51)

Slå på ljud

Att bestämma frisyr är inte alltid helt lätt och inte heller att veta vad man passar bra i innan man klippt sig eller färgat håret. Här är ett litet knep som kan hjälpa dig om du går i tankar på att klippa kort. Det får självklart tas med en nypa salt, men det kan funka bra som en riktlinje.

Enligt den smink- och hårtokiga influncern Amy Chang är det vinkeln på käken som avgör om du passar bra i kort eller långt hår. Amy som har 267 tusen följare på Instagram har gjort en video som visar det virala hårknepet. Amys video har blivit populär bland hennes följare och har i skrivande stund över 171 tusen gillamarkeringar.

Så gör du

För att genomföra knepet så behöver du ett måttband och två pennor. Håll en penna vertikalt från örsnibben och den andra horisontellt under din haka, så att de nuddar varandra. Ta sedan måttbandet och mät hur långt det är mellan örsnibben och hakan.

Om avståndet mellan din haka och örsnibb är mindre än 5,7 centimeter så passar du utmärkt i en kort frisyr. Om avståndet däremot över 5,7 centimeter så är en lång frisyr nog finast på dig.

Utvald läsning