HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Så vet du om du passar bra i kort hår – testa det smarta knepet

01 sep, 2021 
Tjej som håller i ett måttband/ Tjej som håller i två pennor.
Hösten är här och hösten för många innebär en nystart. Kanske tänker du ta tag i träningen efter sommaren, uppgradera din garderob eller skaffa en ny frisyr. Går du i tankarna att klippa kort men vet inte om du passar i det? Då har vi knepet för dig.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsformBrand logo
Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform

Att bestämma frisyr är inte alltid helt lätt och inte heller att veta vad man passar bra i innan man klippt sig eller färgat håret. Här är ett litet knep som kan hjälpa dig om du går i tankar på att klippa kort. Det får självklart tas med en nypa salt, men det kan funka bra som en riktlinje.

Enligt den smink- och hårtokiga influncern Amy Chang är det vinkeln på käken som avgör om du passar bra i kort eller långt hår. Amy som har 267 tusen följare på Instagram har gjort en video som visar det virala hårknepet. Amys video har blivit populär bland hennes följare och har i skrivande stund över 171 tusen gillamarkeringar.

Annons

Så gör du

För att genomföra knepet så behöver du ett måttband och två pennor. Håll en penna vertikalt från örsnibben och den andra horisontellt under din haka, så att de nuddar varandra. Ta sedan måttbandet och mät hur långt det är mellan örsnibben och hakan.

Om avståndet mellan din haka och örsnibb är mindre än 5,7 centimeter så passar du utmärkt i en kort frisyr. Om avståndet däremot över 5,7 centimeter så är en lång frisyr nog finast på dig.

Annons