HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Frisören: Så mycket hår är normalt att tappa i duschen

25 okt, 2021 
kvinna med blött hår kammar håret
”Varför tappar jag så mycket hår?” – är en fråga många ställer sig och som frisören Ashley West i detta klipp lugnat många oroliga själar med. Så här mycket hår menar hon är normalt att tappa – och då borde du överväga att söka hjälp.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Därför ska du aldrig borsta håret när det är blöttBrand logo
Därför ska du aldrig borsta håret när det är blött

Frisören Ashley West har lagt upp ett klipp på sociala medie-plattformen TikTok som snabbt trendat och setts av över 200 tusen personer. I kommentarsfältet haglar de positiva – och lättade – reaktionerna in.

Många verkar gå i tron om att de tappar osunda mängder hår när de duschar, något Ashley med sin video förklarar att så är det troligtvis inte.

Se videon här där hon förklarar – så här mycket hår är normalt att tappa per dag.

Hur mycket hår är normalt att tappa i duschen?

Videon som Ashley West i sitt reagerar på ser initialt sett ganska makaber ut. Det är långa, tjocka och mörka hårstrån som ligger i flera klungor och syns tydligt mot det vita badkarsgolvet. Men det är att oroa sig för menar frisören, som kommenterar videon så här:

Annons

– Jag är frisör och detta är helt normalt. Du ska förlora åtminstone 50 hårstrån per dag. Om du dessutom har ditt hår uppsatt i flera dagar och sen tvättar ur det – så är du uppe i kanske 150 hårstrån.

Håravfall – då bör du överväga att söka hjälp

Det är alltså ganska mycket hår som ramlar av på kort tid för alla – och det blir extra påtagligt för en person med långt och mörkt hår eftersom det ser värre ut än vad det är.

Enda gången man bör reagera på sitt håravfall menar Ashley är då det faller av i klumpar, det vill säga från samma ställe på huvudet snarare än jämnt fördelat.

– Det är inte normalt när det ramlar av i klumpar, säger hon och förklarar att stress, väder och annat slitage också kan påverka detta tillfälligt.

Här kan du läsa mer om 20 anledningar till att håret går av extra mycket.

Behandling av kvinnligt håravfall

Det finns idag ett antal metoder för att stoppa håravfall för både kvinnor och män – utöver att försöka ta hand om sig själv: sova tillräckligt, äta näringsrik mat och undvika stress. Här har vi skrivit mer om behandlingarna – vampyrbehandling, hårlaser, hair fillers och läkemedlet minoxidil.

Här kan du också läsa om frisyrerna som du bör undvika – som får håret att gå av.

Källa: The Sun/TikTok
Foto: TT/TikTok

Annons