Här är sakerna som frisören tänker på – som de inte säger till kunderna

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
0:55

Efter reklamen: 5 tips för att få volym i håret

(0:55)

Brittiska Sarah Yorke har jobbat som frisör i många år, och sitter inne på många hemligheter från branschen. För medan man som kund kanske sitter och bläddrar i en tidning medan man blir klippt eller får håret färgat, så kan frisörerna ha många tankar i huvudet som de inte låter komma fram.

Sarah erkänner att hon ofta kan stå och tänka på annat medan hon klipper hår – exempelvis vad hon ska äta till middag.

– Det vanligaste jag tänker på medan jag klipper hår är vilka typer av produkter som klienten har använt i sitt hår. Och också om de har klippet det själva mellan frisörbesöken, säger hon och fortsätter:

– En annan sak är att försöka komma på vad jag ska äta till middag, för jag kan ha svårt att bestämma mig. Eftersom jag har klippt och stylat hår så länge nu – i över 28 år – så går jag ibland på autopilot och stänger av huvudet.

Men det finns också många saker som hon och andra frisörer irriterar sig på i kunders beteende, men som de inte heller väljer att säga rakt ut.

”Bara en snabb trimning”

Bland det mest irriterande Sarah vet är när en kund kommer in och vill att håret ska toppas eller trimmas ”lite snabbt”. Inga klippningar går fort menar hon, och när kunden förväntar sig det så blir det en extra stress.

– Jag tänker alltid att det tar tid och precision att trimma, även om det är en enkel klippning.

Inställda besök

Ett stort irritationsmoment för alla frisörer är kunder som helt enkelt inte dyker upp, eller som ställer in i sista stund.

– De klienterna slösar med frisörernas tid genom att låta oss vänta på att de ska dyka upp. De har misslyckats med att informera oss, och vi hade kunnat boka in pålitliga kunder.

Kunder som inte sitter still

Som frisör behöver man att kunderna sitter stilla med huvudet för att kunna klippa ordentligt, men det är inte alla som klarar av det.

– Det här är ett av mina största irritationsmoment, för som frisör vet man mer än väl vilka misstag som kan göras om kunderna inte lyssnar på instruktioner som ”upp med huvudet, ner med huvudet”.

Orealistiska önskemål

Vissa kunder kommer in med önskemål som frisörerna inser inte kommer gå att genomföra – eller så har de ingen tydlig bild av hur de vill förändras.

– Vissa kunder säger ”Jag vill inte ha en ny färg, frisyr, uppklippning eller hårförlängningar, men jag vill ha en ny stil”, så kan det vara utmanande. Det lämnar väldigt lite utrymme för kreativitet.

Foto: TT

Redaktionens tips

Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter

Dela på: