Nya modellagenturen – som inte anställer någon under 45 år

Unga, smala och ofta närmare tonåren än medelåldern. Modellyrket har länge präglats av enformiga ideal. Men under senare år har allt mer mångfald, både vad gäller ålder, kroppar och utseende, fått ta plats på såväl catwalk som i reklamkampanjer.

Läs också: 10 inspirerande kvinnor som visar att ålder bara är en siffra

Nu finns dessutom en modellagentur som valt att satsa helhjärtat på en ny nisch i modellbranschen. Agenturen Oldushka representerar nämligen enbart modeller över 45 år och majoriteten av agenturens modeller är i 60- och 70-årsåldern.

Idén till agenturen föddes genom grundaren Igor Gavars street style-blogg. Han fotograferade stilfulla pensionärer han mötte på gatan och valde sedan att satsa vidare på konceptet genom att starta modellagenturen med namnet Oldushka Models för snart två år sedan. Agenturen har fått mycket uppmärksamhet sedan dess och bland annat blivit omskriven i Vogue, medan dess modeller har anlitats för flera stora jobb i Ryssland.

Läs också: Därför är livet bättre efter 40

Agenturen representerar i dagsläget 20 modeller och finns i flera ryska städer, bland annat St. Petersburg, Moskva och Tjeljabinsk – och visst är deras modeller vackra?

Läs också: 69-åriga Maye Musk är CoverGirls nya sminkmodell

Se fler bilder på Oldushkas hemsida här eller på deras Instagram här.

Läs också: Forskare: Vid den här åldern är du allra snyggast! 

Foto: Oldushka Källor: Vogue, SvD Perfect Guide

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Utvald läsning