HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Ny kampanj hyllas – utmanar skönhetsidealen på bästa sätt

22 maj, 2018 
Missguided utmanar idealen med sin nya kampanj #InYourOwnSkin.
Skönhet är ett begrepp som behöver vidgas. Det visar nu klädmärket Missguided med en ny kampanj, där kvinnor med "brister" som ärr, albinism och hudsjukdomar tar plats. Se de inspirerande bilderna!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det är klädmärket Missguided som återigen står upp för alla kvinnors rätt att känna sig vackra. De har även tidigare använt sig av normbrytande modeller för att utmana modebranschen till att bli med inkluderande.

Den här gången gör man det med kampanjen #InYourOwnSkin. Sex kvinnor med olika hudfärg och storlekar syns på bilderna i kampanjen – och inte bara det. Flera av modellerna visar upp drag vi är mindre vana vid att se på modeller, som stora ärr eller hudsjukdomar.

Läs också: Modellen fick höra att hon borde bleka sitt skinn

Isabella Fernandes, 19, är en av modellerna. Efter en brand för två år sedan har hon stora brännskador på delar av sin överkropp.

Annons

– Mitt mål är att kvinnor som ser annorlunda ut ska kunna vara med i alla typer av kampanjer, så att även det kan tillhöra det normala, berättar hon för Shape.

Mariana Mendes, 24, är en annan av modellerna – hon föddes med ett stort födelsemärke i ansiktet, och driver idag ett Instagramkonto där hon uppmanar kvinnor att acceptera sina kroppar.

Polly Ellens har fräknar över stora delar av sin kropp men jobbar trots det om modell på heltid.

Annons

– Vi måste få kvinnor att stötta andra kvinnor, berättar hon i en intervju.

Beth Brice har psoriasis, vilket lämnar röda, flagande fläckar över hennes kropp.

– Om du kan acceptera och älska dig själv, så är du vacker i mina ögon, säger hon.

Svenska modellen Ellinor Bjurström lider av samma sjukdom, något hon pratar öppet om här.

Annons

Maya Spencer-Berkeley lider av den ärftliga sjukdomen Epidermolysis Bullosa, som ger blåsbildningar på huden över hela kroppen. Hon är också kroppsaktivist och jobbar som modell.

Läs också: Halima flydde sitt hemland – nu är hon supermodell

Modellen Joanne Dion är inte bara vackert kurvig, utan även född med albinism, vilket innebär att hon saknar pigment i hud och hår. Hon vill uppmuntra till en ny och mer inkluderande syn på skönhet.

– Jag är helt orädd och ber aldrig om ursäkt för den jag är.

Källa: Shape Foto: Instagram/@missguided

Annons