HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Modellen slutade svälta sig: "Jag är inte perfekt – men min själ är lycklig!"

08 maj, 2017 
Liza Golden-Bhojwani levde på 500 kalorier om dagen – tills hon fick nog av vikthetsen. Nu är hon plus-size-modell och har slutat kämpa mot sin naturliga kroppsform.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I tonåren gick fotomodellen Liza Golden-Bhojwanis modellkarriär som på räls – men för att passa in i modellbranschens pinnsmala ideal svälte hon sig själv och åt under en period bara 500 kalorier om dagen.

En kväll svimmade hon i sin lägenhet medan hon lagade sin ”middag” (som bestod av 20 ångkokta skidor sojabönor). Efter händelsen bestämde sig Liza för att sluta med sin strikta diet och träningsregim och istället börja äta sig mätt. Hon gick upp i vikt, vilket ledde till att hon förlorade modelluppdrag – och under en lång period pendlade hon mellan att vilja ge upp modebranschen helt och hållet och att försöka hålla sig i form utan att behöva gå hungrig – bland annat genom att träna stenhårt. Ändå lyckades hon aldrig bli smal nog.

Läs också: Lauren Hutton, 73, är Calvin Kleins nya modell

Till slut kom hon till en insikt: varför kämpa emot sin naturliga kroppsform? Istället började hon lyssna på sin kropp och jobba med den, istället för mot den. I dag jobbar Liza Golden-Bhojwani som plus-size-modell och hon är betydligt mer nöjd med sin kropp än när hon var som smalast.

Annons

I ett ärligt instagraminlägg visar hon hur hon såg ut i starten av sin modellkarriär – kontra hur hon ser ut i dag:

”Bilden till höger är hur jag ser ut just nu, min kropp precis som den är. Inte perfekt, inte redo för en Victoria’s Secret-show, men den är min och min själ är lycklig”, säger hon. ”Jag äter vad jag vill och känner inga skuldkänslor. För mig är det en härlig känsla.”

Källa: HarpersBazaar.com

Läs mer från Femina: Hannah & Amandas nya modellagentur trotsar skönetsidealen

 

Supermodell hyllas för modig bild av sin psoriasis

Ellinor Bjurström.

Läs också: Supermodell hyllas för modig bild av sin psoriasis

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons