Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Mode & skönhet: 5 saker det snackas mycket om just nu

24 okt, 2022 
Jennie Sandberg och en kvinna med långt hår
Äntligen höst! Nu njuter vi av årstiden i stora tuggor och tar i lite extra med både färg och form. Här är 5 saker det snackas om just nu!
Annons

Hudvård i kylskåpet, hårparfym och Chunky-sulor – här är de allra hetaste snackisarna inom mode och skönhet just nu. MåBra:s chefredaktör och tillika skönhetsredaktör Jennie Sandberg listar här fem saker det pratas lite extra om.

Se också: 10 saker du bör veta om grått hår

10 saker du bör veta om grått hårBrand logo
10 saker du bör veta om grått hår

1 Hudvård som vill bo i kylskåpet

Bakom svensktillverkade Skinome Project står hudforskaren och författaren Johanna Gillbro. Med djup kunskap om hudens behov och nyckelingrediensernas beteende har hon skapat en serie med målet att bevara hudens flora istället för att konservera produkten.

Annons

Med färre konserveringsmedel och ingredienser får du en renare produkt, som också har kortare livslängd. En färskvara som faktiskt kräver att förvaras i kylskåpet! Pris från 369 kr, skinome.com.

Skinome Project

2 Hårparfym!

Varje säsong inspirerar till ett doftbyte, men är du inte redo för en ny EdT kanske håret är det? Hårparfymerna är mer som mister, ofta med en vårdande egenskap som bonus. Perfekt för att prova en ny och fräsch signatur innan hösten gör full entré!

Annons

3 Rejäla kliv – rätt in i hösten!

Chunky-sulorna har suttit ett tag på fötterna. Vi har vant oss vid rejälare sneakers, men nu gör de också återkomst på höstens skor. Underbart tycker vi, eftersom sulorna tillåter både terräng och svenskt höstväder utan att bli ett dugg nervösa.

Här i tre varianter:

1. Skräddad lågsko i brunt skinn från K.Cobler, 1 100 kr

K.Cobler

2. Svart chelsea-stövlett i veganläder med lila sula från Tamaris, 999 kr,

Tamaris

3. Trefärgad sko i helskinn från Billi Bi, 2 399 kr.

Annons
Billi Bi

4 Smycka dig med solens kraft

Svenska Sägen har tagit plats på accessoar-scenen med återbrukat material. Du har säkert sett deras smycken med inslag från våra mest kända vardagsporslin. I den nya kollektionen lämnar de Stig Lindberg och Mon amie för att blicka ut mot rymden istället. Resultatet är bland annat kaxiga Solar, som flirtar med 60-talets futuristiska designvåg. En hyllning till solen som kommer lysa starkt och länge, sagensweden.com.

Sägen

5 Sveriges största hårtest

72 procent så många av Sveriges kvinnor tycker att håret är viktigt för att de ska känna sig vackra. Talande noll(!) procent ansåg att det inte var viktigt alls. 96 procent känner att de har ett bättre välmående om håret mår bra.

Källa: Sveriges största hårtest/Original Silicea

Foto: Peter Assarsson, TT

Annons