Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

5 vanliga misstag du gör med stylingverktyg

16 mar, 2022 
kvinna blåser sitt hår med hårfön
Blåsa håret, locka längderna eller bara platta luggen? Att styla håret är något många gör varje dag – eller i alla fall några gånger i veckan. Men visste du att det finns några saker du ska se upp med när det gäller användning av värmeverktyg? Här är de vanligaste misstagen vi gör.
Annons

Lockigt, vågigt, spikrakt eller extra mycket volym. Genom att använda olika slags värmeverktyg kan du enkelt förändra din look. Och visst är det härligt att kunna vara kreativ och ge frisyren ett litet lyft?

Oavsett om du är en person som gillar att locka håret för att få volym – eller om du behöver använda en plattång för att fixa en envis lugg finns det några saker du behöver tänka på.

Här är fem vanliga missar vi gör när vi använder stylingverktyg. Känner du igen dig?

Lista: 5 anledningar varför du inte bör tvätta håret i varmt vattenBrand logo
Lista: 5 anledningar varför du inte bör tvätta håret i varmt vatten

5 vanliga missar man gör med styling– och värmeverktyg

Vilka av dessa fem saker kan du bocka av?

1. Du använder verktygen för ofta

Att skippa duschen och hårtvätt är bra på många sätt, men är du den som försöker spara tid genom att styla om håret varje morgon är det nu dags att tänka om. Hår som redan blivit utsatt för värme är extra känsligt och om du väljer att styla om det dagen efter finns det en chans att du skadar det i onödan. Därför är det alltid bra att göra om hela proceduren med tvätt och vårdande produkter innan du använder värmeverktyg.

Annons

2. Du skippar värmeskydd

Använder du hårfön, lock- eller plattång flera gånger i veckan? Då behöver du skydda håret lite extra. Passa på att skapa en ny rutin där du alltid ser till att lägga i en värmeskyddande produkt innan du använder fön eller tång – ditt hår kommer att tacka dig. De flesta funkar att applicera i fuktigt eller torrt hår.

3. Du börjar för tidigt

Dåligt tålamod eller ont om tid? Ett hår som ska stylas ska vara kruttorrt innan det utsätts för värme. I kontakt med en platt- eller locktång kan fukten i håret börja koka, vilket på sikt kan göra längderna torra och slitna.

Tips! Kommer det ”ånga” från håret – trots att det inte är fuktigt? Då kan det vara produkten du använt innan som reagerar med värmen, ingen fara med andra ord.

4. Du upprepar stylingen

En rufsig lugg, en hårtopp som pekar åt fel håll eller en virvel som delar på sig. Ibland är håret inte riktigt medgörligt och då står du kanske där och plattar och plattar och... plattar. Tänk på att ju fler gånger du drar värmeverktyget på håret, desto mer sliter det.

5. Du använder ett gammalt verktyg

Visste du att verktyg som har några år på nacken kan påverka håret negativt? Som mycket annat uppdateras även de. Upplever du att din tång inte fungerar lika bra som förut? Satsa på en som håller jämn värme och har keramisk- eller titaniumyta, det är mest skonsamt.

Foto: TT

Annons