5 enkla knep som motverkar platt hår

Platt hår

Hur snyggt håret än ser ut när det är nyfönat och stylat hemma framför spegeln upplever många kvinnor att det snabbt ”rasar ihop” igen.

Det klassiskt skandinaviska håret består ofta av många, men väldigt tunna, hårstrån. Detta gör att det ofta är svårt att få till bra stadga i frisyren. Istället hamnar håret gärna platt mot hjässan, där det suger upp olja från hårbotten och snabbt ser flottigt och otvättat ut.

Gör så här för att få mer volym:

Använd rätt produkter

Spraya rootlifter-spray eller saltvattenspray i hårbotten, skriver KK.no. Gör det när håret är halvtorrt och fortsätt sedan att föna håret tills det är helt torrt. Undvik produkter som innehåller olja.

Föna smart

Luta dig gärna framåt när du fönar, så att stråna lyfts från hårbotten. Undvik att dra fingrarna genom håret medan du fönar (och i allmänhet!), då du har fett på fingrarna. Använd istället en rundborste och avsluta gärna med lite kalluft.

Byt bena

Har du alltid benan på samma ställe? Då vänjer sig håret vid att ligga så och stråna lägger sig på sin ”vanliga plats”. Byter du plats på benan då och då får du in mer volym i håret.

Lyft med torrschampo

När håret börjar se platt och trist ut, spraya lite torrschampo i hårbotten och dra en borste genom håret. På så sätt suger torrschampot åt sig lite överflödig olja och ger extra stadga i håret.

Spraya underifrån

Hårspray är a och o för att få stylingen att hålla. Men gör inte misstaget att spraya från ovansidan och ned över frisyren. Då lägger sig sprayen som en hjälm över håret och tynger ner det. Lyft istället på de översta slingorna och spraya ner mot rötterna.

 

LÄS MER:

Bli av med dina påsar under ögonen

Har du problem med påsar under ögonen? Det kan bero på allt från allergier till dålig kost. Här är våra bästa tips för en piggare blick!

Läs mer: Bli av med dina påsar under ögonen

 

20 viktiga plagg för en komplett garderob

MåBra:s stilexpert Katarina Althin listar nyckelplaggen som hjälper dig lyckas med stilen – oavsett tillfälle!

Läs mer: 20 viktiga plagg för en komplett garderob

 

10 tips som håller håret hälsosamt i höst

Få ett friskt, vackert och välmående hår i höst – här är våra 10 bästa hårtips!

Läs mer: 10 tips som håller håret hälsosamt i höst

 

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Utvald läsning