HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Lyn Slater blev modell vid 63 – bevisar att mode inte har någon övre åldersgräns

14 maj, 2017 
AvIda Gustafsson
Lyn Slater är universitetsläraren som av en slump blev modell. Hon blev upptäckt på modeveckan i New York av journalister som misstog henne för en modeikon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det var när Lyn Slater skulle äta lunch med en väninna vid Lincoln center i New York, mitt under modeveckan, som japanska journalister kom fram och ställde frågor – hon var klädd i en kostym från den japanska designern Yohij Yamamoto och bar en väska från Chanel. De hade misstagit henne för att vara en betydelsefull person i modebranschen och snart började även turister ta bilder av henne för det trodde att hon var kändis.

– Min vän, och jag,  skrattade och sa, jösses, du är en Accidental icon (ikon av en slump, reds anm)! Och jag tänkte att det hade varit det perfekta namnet på min blogg, säger hon i en intervju med Today Style.

Läs också: 10 inspirerande kvinnor som visar att ålder bara är en siffra

Lyn Slater, som har en doktorsexamen socialt arbete arbetar till vardags som universitetslärare vid Fordham universitetet i New York, startade därför sin blogg för att hon själv saknade en plattform som vände sig till starka kvinnor som är intresserade av mode, oavsett ålder.

Annons

Genom sitt bloggande och sin medverkan i flera medier har livet tagit en ny vändning. I början av året kontrakterades hon med en av världens största modellagenturer Elite models och har nu jobbat för varumärken som Uniqlo, och Mango.

Läs också: Lauren Hutton, 73, är Calvin Kleins nya modell

Uttrycket ”klä sig för sin ålder” ger hon inte mycket för:

– Vi har massor av olika sätt att där vi använder språket för att kontrollera människor, och jag känner att genom att säga så är det ett sätt att kontrollera äldre kvinnor. Om du är bekväm i det du har på dig, oavsett ålder och du bär upp det, då kommer du att se bra ut, säger hon i en intervju med Refinery29.

Vi kan inte annat än hålla med – se bara på hennes bilder här nedan!

Annons
Annons

Källa: Refinery29, Today Style

Läs mer från Femina: Victorias stil hyllas av modetidningen Vogue

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons