Artikeln innehåller reklamlänkar

Livlöst eller tunt hår? Så får det ny kraft och lyster!

Vill du få tjockare, friskare hår? Här är knepen!

Dagar då hårhälsan inte är på topp kan påverka både självförtroendet och humöret. Om de ”dåliga hårdagarna” kommer tätt – eller varar länge – är det lätt att drabbas av oro.

I en undersökning bland MåBra:s läsare framgår att var femte kvinna är nöjd med sitt hår, men att två femtedelar bekymras över att  håret känns tunnare än tidigare. Många upplever också att håret ofta blir frissigt eller livlöst, särskilt efter en lång vinter.

 

Vill du ha tjockare hår? Testa Cicamed Scalp Treatment! Läs mer och köp här. (länk till Apotek Hjärtat)

 

sofia-skogMånga kvinnor i undersökningen berättade också att de var rädda för att tappa håret och bli tunnhåriga. Att drabbas av ofrivilligt håravfall drabbar fler män än kvinnor, och orsakerna skiljer sig också åt mellan könen.

– Männens tunnhårighet beror främst på gener och hormoner. Kvinnor tappar oftast håret av andra faktorer, vi påverkas till exempel mer av stress eller oro än vad männen gör, men självklart kan kosten och generna spela stor roll också, säger Sofia Skog, verksam vid salongen Bangerhead i Stockholm.

Hon berättar också att psykisk sjukdom, stress, sömnbrist och hormonrubbningar kan påverka hårets tjocklek negativt.

Att agera i tid är av största vikt om håret börjar tunnas ut. En hårsäck som helt har släppt i från sig hårroten är bortom all räddning.

– Men du kan väcka liv i de hårsäckar som är på väg att dö genom kosttillskott, kurer eller hårmassage, tipsar Sofia Skog.

 

Tappar du hår? Testa Recrea (länk till Apotek Hjärtat)! Läs mer och köp här! (länk till Apotek Hjärtat)

Mer om din hårhälsa:

Experten: 10 vanliga missar som kan förstöra håret

Vad hände med håret efter graviditeten?

Allt du vill veta om hårhälsa & håravfall

Sara, 40: ”Så fick jag tjockare och friskare hår”

Källa: Priorin

Utvald läsning